Žalgiriečiai ir projektas „Žalia galia“ dėmesį skiria ir beglobiams šuneliams | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai ir projektas „Žalia galia“ dėmesį skiria ir beglobiams šuneliams

kaunoaleja.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas jau ne pirmus metus sėkmingai tiesia ranką gerumui, vykdydamas įvairius socialinius projektus, apjungtus po ženklu „Žalia galia“. Šiandien „Žalgiris“ pradeda bendradarbiavimą dar vienoje srityje ir į savo draugų ratą priima gyvūnų globos organizaciją „Penkta koja“.

VšĮ „Penkta koja“ rūpinasi keturkojais, kurių atsisako jų buvę šeimininkai. Organizacijos didžiausias turtas –aktyvių ir nuoširdžių savanorių būrys.

„Šiuo metu savo globoje turime apie 130 gyvūnų. Dalis jų pas mus gyvena jau ne vienerius metus ir vis dar laukia savo naujųjų šeimininkų.Kiekvieną dieną geros valios žmonės atvyksta į prieglaudą pamaitinti gyvūnus, sutvarkyti aplinką, eina su jais pasivaikščioti. Dėkojame jiems, tačiau taip pat turime priminti plačiajai visuomenei, kokia didelė yra beglobių gyvūnų problema. Dėl atsakomybės stokojančių šeimininkų tūkstančiai gyvūnų atsiduria gatvėje, todėl mūsų vienas pagrindinių veiklos tikslų yra edukacija. Mes turime būt atsakingi už savo augintinius“, – teigė „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį per ketvirtadienio VTB Vieningosios lygos rungtynių didžiąją pertrauką ant „Žalgirio“ arenos parketo pasirodys „Penktos kojos“ keturkojai globotiniai, lydimi prieglaudai talkinančių savanorių.

„Tikimės, kad šuniukų pasirodymas „Žalgirio“ arenoje paskatins žmones pagalvoti apie gyvūno paėmimą iš prieglaudos. Čia yra labai daug gražių, mielų keturkojų, todėl kiekvienas gali rasti sau mielą draugą“, – pasirūpinti likimo nuskriaustais šuniukais kvietė A.Volockytė.

Prie kasdienės „Penktos kojos“ veiklos mielai prisideda ir „Žalgirio“ trenerio Joano Plazos žmona Margarita. Beveik kiekvieną dieną gyvūnų prieglaudoje apsilankanti M.Plaza nuoširdžiai talkina savanoriškai čia dirbantiems žmonėms, kartu su jais siekdama sugrąžinti bedaliams keturkojams gyvenimo džiaugsmą, jų sveikatą ir pasitikėjimą žmogumi.

„Labai džiaugiamės, kad mums buvo lemta susipažinti su Margarita. Ji niekieno neprašoma parodė tikrą nuoširdumą, norą padėti ir pagalbą realiuose darbuose. Ji labai daug prisidėjo ir prie šio projekto su „Žalgiriu“ iniciavimo. Visos organizacijos vardu mes tariame nuoširdų ačiū ir tikimės, kad mūsų draugystė tęsis ir toliau“, – „Žalgirio“ stratego žmonai dėkojo „Penktos kojos“ atstovai.

Šalia tradicinės pagalbos beglobiams gyvūnams šiuo metu „Penkta koja“ įrenginėja naują modernią prieglaudą Kauno rajone, Linksmakalnyje. Ši prieglauda atitiks visu aukščiausius standartus ir patogiai įkurdins ne tik gyvūnus, bet ir žmones, kurie jais rūpinasi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA