Lietuvos rinktinės krepšininkės treniruojasi LSU (foto) | Kas vyksta Kaune

Lietuvos rinktinės krepšininkės treniruojasi LSU (foto)

LSU archyvo nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė rengiasi birželio 15-30 dienomis Prancūzijoje vyksiančiam Europos čempionatui. Po stovyklos Palangoje, Algirdo Paulausko auklėtinės išvyko į Lenkiją, kur žais draugiškas rungtynes su Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos komandomis. Iš 16 Lietuvos rinktinės kandidačių į turnyrą išvyko 12 krepšininkių, likusios treniruojasi Kaune, o dalis pratybų vyksta Lietuvos sporto universiteto sporto salėje. Kartu su fizinio rengimo treneriu Mariumi Jasevičiumi, čempionatui ruošiasi Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, Iveta Šalkauskė, Kristina Vengrytė ir Gintarė Petronytė.

„Mes toliau tęsiame fizinio pasirengimo treniruotes, kurias pradėjome Palangoje. Ką tik grįžome iš treniruoklių salės, dabar atliekame pratimus su krepšinio kamuoliu, kitus pratimus, taip pat rengsime treniruotes ir lauke. Kaune būsime 3 – 4 dienas, o toliau vyksime į Druskininkus ir tęsime pasirengimą. Klubinio krepšinio sezonas nesenai baigėsi, krepšininkėms reikia laiko atgauti jėgas. Stengiamės nedidinti krūvių, norime, kad jos vėl jaustų malonumą žaisdamos krepšinį“,- sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės fizinio rengimo treneris M. Jasevičius.

Po šių treniruočių, krepšininkės vyks į Druskininkus, kur gegužės 22–28 dienomis Lietuvos rinktinė rengia treniruočių stovyklą. „Man šis sezonas nebuvo lengvas. Dar reikia šiek tiek laiko, kad atgaučiau jėgas. Laukia nemažai draugiškų rungtynių. Neabejoju, kad po jų geriau suprasime viena kitą”,– sakė Iveta Šalkauskė.

Šiandien Lietuvos sporto universitete krepšininkės bus testuojamos. LSU mokslininkai tirs sportininkių fizinį pajėgumą, o gauti duomenys padės labiau prognozuoti galimas traumas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA