Kauno darželius lanko beveik 600 rajono vaikų, už kuriuos moka miesto savivaldybė | Kas vyksta Kaune

Kauno darželius lanko beveik 600 rajono vaikų, už kuriuos moka miesto savivaldybė

Asociatyvi nuotr. / Užsienio spaudos nuotr.

Kauno mieste veikiančius darželius ir lopšelius-darželius lanko beveik 600 vaikų, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra ne Kauno mieste. Jų ugdymas Kauno miesto savivaldybei per metus kainuoja apie 3 mln. Lt. Dėl šių išlaidų kompensavimo Kauno miesto meras kreipėsi į aplinkinių rajonų savivaldybes.

2012 m. duomenimis, Kauno mieste veikiančias ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko beveik 600 vaikų, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra ne Kauno mieste. Vieno vaiko išlaikymas ikimokyklinio ugdymo įstaigose kainuoja daugiau nei 500 Lt per mėnesį.

Vien Kauno rajono savivaldybėje gyvenančių vaikų išlaikymas Kauno miesto savivaldybei per metus kainuoja daugiau nei 2 mln. Lt (407 vaikai). Kaune veikiančius darželius ir lopšelius-darželius taip pat lanko Jonavos (93 vaikai), Kėdainių (47 vaikai), Prienų (40 vaikų) ir kituose rajonuose savo gyvenamąją vietą deklaravę vaikai. Visų jų ugdymas Kauno miesto savivaldybei per metus atsieina apie 3 mln. Lt.

„Manau, kad už aplinkiniuose rajonuose gyvenančių tėvų atžalų ugdymą turėtų mokėti tų rajonų savivaldybės. Juk tų gyventojų pajamų mokestis patenka į tų savivaldybių, kuriuose jie yra deklaruoti, biudžetus“, – tvirtino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Susiklosčius tokiai situacijai gaunasi taip, kad Kauno miesto gyventojai moka už aplinkiniuose rajonuose gyvenančių vaikų ugdymą. Ir kauniečiams tai kainuoja pakankamai daug, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. – Juo labiau, kad Kauno miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos yra perpildytos, eilėje į jas patekti laukia daugiau nei 1 tūkst. vaikų, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra Kauno mieste.“

Kauno meras kreipėsi į Kauno, Jonavos, Kėdainių ir Prienų rajonų savivaldybes siūlydamas abipusiu sutarimu sudaryti sutartis dėl Kauno miesto savivaldybės patiriamų išlaidų kompensavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA