Savaitgalį prie „Žalgirio“ arenos rinkosi grafiti meistrai (foto) | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį prie „Žalgirio“ arenos rinkosi grafiti meistrai (foto)

Organizatorių nuotr.

Gegužės 11-ąją, prie „Žalgirio“ arenos įvyko kasmetinis KTU Statybos ir architektūros fakulteto Studentų atstovybės STATIUS organizuojamas renginys „Gatvės ritmu 2013“. Tai originalus projektas, kurio metu graffiti piešėjai viena tema piešia tam tikroje miesto dalyje. Šiais metais buvo pasirinkta „Nepriklausomybės“ tema.

Svarbu paminėti, kad šiemet renginys buvo dar turiningesnis! Prie gatvės piešėjų konkurso prisidėjo ir pirmą kartą STATIUS organizuojamas renginys „Eko.Kaunas.“ Tai socialinis-informacinis renginys, skirtas skleisti žinias jaunimui apie tai, kaip svarbu kurti ekologišką mus supančią aplinką. Renginio metu klausytojai išgirdo net 5 paskaitas, vestas kompetentingų lektorių. Maža to, šalia pat esančioje aikštelėje vyko ir Kauno krepšinio klubo „Žalgiris“ krepšinio turnyras 3×3, todėl kiekvienas gegužės 11-ąją apsilankęs STATIUS organizuojamame renginyje galėjo itin turiningai praleisti laiką.

Šiemet konkurse „Gatvės ritmu 2013“ dalyvavo vienuolika dalyvių. Išankstinės registracijos metu visi norintys dalyvauti siuntė eskizus nepriklausomybės tema. Buvo atrinkti geriausieji, kurie turėjo galimybę piešti renginio metu.

Konkurso dalyviai darbavosi visą dieną stengdamiesi išgauti kuo geresnį rezultatą ant cemento drožlių plokščių, įsteigtų įmonės „Knauf“. Visi darbai žavėjo savo originalumu, tačiau geriausiu buvo išrinktas tik vienas – Alexander iš Vilniaus darbas. Nugalėtojui atiteko „Gatvės ritmu 2013“ stiklinė statulėlė, „Akropolio“ 100 litų vertės dovanų kuponas, pramogų centro „Neo Kaunas“ boulingo dovanų kuponas, Kauno jogos studijos abonementas, „Vilko kartodromo“ dovanų kuponas, energetinis gėrimas „Monster“, daugybė ekologiškų prizų, „Knauf“ suvenyrų bei puodelis su STATIUS atributika. Visiems dalyviams taip pat atiteko rėmėjų įsteigti paguodos prizai. Renginio metu piešėjus maitino picerija „Pizza to go“ ir įmonės „Liūtukas ir KO“.

Konkurso metu renginio dalyvių sukurti šedevrai greitu metu bus tvirtinami įvairiose Kauno vietose. Taip siekiama, kad tokią netradicinę meno šaką pamatytų kuo daugiau žmonių bei gražintų miestą, kuriame gyvename!

Šis renginys vyko jau 6-ąjį kartą ir sukvietė daugybę kauniečių pasigrožėti grafitininkų šedevrais, piešiamais ant cemento drožlių plokščių. „Gatvės ritmu“ – puiki galimybė piešėjams atskleisti save, o miesto svečiams ir gyventojams pasigrožėti unikaliais darbais bei įsitikinti, kad grafiti menas yra jokiu būdu ne vandalizmas ar pastatų niokojimas, bet priešingai – unikalus būdas išreikšti mintis ir puošti miestą, kuriame gyvename.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA