Gelbėjimo operacija vaiduoklyje “Britanika” (video) | Kas vyksta Kaune

Gelbėjimo operacija vaiduoklyje “Britanika” (video)

Memo media / Kas vyksta kaune archyvo nuotr.

Antradienio vakarą Kauno gelbėtojai skubėjo į vieną iš centrinėje miesto dalyje esančių pastatų “vaiduoklių”, nes gavo pranešimą, kad pastate yra jaunuolis, kuriam sulaužytos kojos. Nelaimė įvyko Kestučio gatvėje esančiame viešbutyje vaiduoklyje “Britanika”.

Apie 22 valandą į įvykio vietą atvykę gelbėtojai ir medikai turėjo įveikti 13 pavojingo pastato aukštų, kuriame buvo sužalotas vyriškis. Jie pasikeisdami į viršų nešė gelbėjimo įrangą, neštuvus, tačiau jų kelias į viršų nebuvo lengvas: pastatas „vaiduoklis“ nebaigtas statyti ir jame yra pilna tarpų grindyse, ir vienas neapdairus žingsnis galėjo atnešti dar vieną nelaimę.

Gelbėtojų ir medikų komandai užlipus į viršutinį pastato aukštą, rastas gulintis vaikinas, kuris, pirminiais duomenimis, prietemoje galėjo nepastebėti skylės grindyse ir krito iš maždaug 3-4 metrų aukščio. Vaikinui sulaužyta koja, jį medikai, vietoje suteikę pirmąją pagalbą, išvežė į ligoninę.

Gelbėjimo darbus stebėję šalia gyvenantys kauniečiai sakė, kad panašių atvejų, kai jaunuoliai vaikšto po apgriuvusį ir nebaigtą statyti pastatą, galima užtikti kiekvieną dieną, tačiau niekam tai nerūpi, prie pastato lengva prieiti peršokus neaukštą tvorą.

Kauno valdžia anksčiau grasino apleistų pastatų savininkams didesniu pajamų mokesčių, tačiau ir tai nesutramdo pastatų turėtojų, jie tiesiog jo nemoka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA