Geriausiai klubo „Sūkurys“ visų laikų šokėjų porai – E. Daniūtei ir A. Bižokui – įteiktas apdovanojimas | Kas vyksta Kaune

Geriausiai klubo „Sūkurys“ visų laikų šokėjų porai – E. Daniūtei ir A. Bižokui – įteiktas apdovanojimas

50 – metį šįmet švenčiančio Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ vadovai Jūratė ir Česlovas Norvaišos sekmadienį, kuomet vyko tarptautinių 48 – ųjų varžybų „Gintarinė pora“ antroji diena, įteikė apdovanojimą visų laikų geriausiems savo auklėtinams – šokėjams Editai Daniūtei ir Arūnui Bižokui. Jiems padovanotos kaulinio porceliano statulėlės, įkūnijančios šokėjų porą. Abu šokėjai padėkojo vienas kitam už kartu šoktą laiką bei treneriams už žinias.

Pora jau šešerius metus kartu nesisuka ant parketo. Tačiau A. Bižokui, netrukus dalyvausiančiam varžybose Anglijoje, prieš iš Niujorko išvykstant į šią šalį pavyko dienai užsukti į Kauną. Šokėjas per metus 4 – 5 kartus apsilanko tėvynėje. Grįžti gyventi į Lietuvą jis neplanuoja, bet šiuo metu gyvena itin kosmopolitišką gyvenimą bei daug keliauja po įvairias pasaulio šalis.

„Nežinome, kada vėl įteiksime panašų apdovanojimą. Kol kas jis – vienintelis“, – sakė Č. Norvaiša.

„Sūkuryje“ E. Daniūtė ir A. Bižokas šoko šešiolika metų. Pora susipažino treniruočių stovykloje. Tuomet jie šoko su kitais partneriais. Tačiau, trenerių dėka tapę pora, šokėjai pastebėjo galį siekti sportinių auštumų ir išvyko iš Vilniaus, kur gyveno, mokytis į Kauną pas J. ir Č. Norvaišus.

„Tituluotesnės poros „Sūkuryje“ nėra buvę“, – sprendimą dėl apdovanojimo paaiškino J. Norvaišienė.

Anot jos, jaunoji karta auga, gabių šokėjų yra, todėl ateityje galima tikėtis reikšmingų sportinių pasiekimų.

Antrąją dieną „Gintarinėje poroje“ išaiškinti Lotynų Amerikos šokių atvirųjų varžybų nugalėtojai. Jais tapo ispanai Rosa Carne ir Guillem Pascual. Antroji vieta teko Natalijai Samoylovai ir Anton Aldaev. Šokėjai iš Rusijos aplenkė lietuvius – Jomantę Dapkevičiūtę ir Jokūbą Venckų.

„Gintarinė pora“ truko dvi dienas. Varžybose dayvavo 500 porų iš maždaug dvidešimties šalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA