„Gintarinės poros” laurus šeštadienį gausiai skynė lietuviai (foto) | Kas vyksta Kaune

„Gintarinės poros” laurus šeštadienį gausiai skynė lietuviai (foto)

Jau 48-ąjį kartą Kaune sporto halėje vyksta  tarptautinės tradicinės sportinių šokių varžybos “Gintarinė pora“.

Šiemet jos skirtos sportinių šokių klubo “Sūkurys “ 50-mečiui, kuriam vadovauja Lietuvos nusipelnę treneriai ir šių varžybų iniciatoriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos. Būtent šis kolektyvas daugeliui garsių šokėjų tapo startu į pripažinimą.

Per nepriklausomybės metus, atsivėrus sienoms, „Sūkurio“ poros tarptautinėse IDSF varžybose iškovojo daugiau kaip 100 prizinių vietų, pusė jų buvo pirmosios. Įvairių čempionatų, varžybų, konkursų, žaidynių prizininkų sąraše puikiai daugeliui pažįstami Andrius Ivašauskas ir Karolina Skorupskaitė , Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė , Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė , Olegas Martiniuk ir Aistė Spragytė…

Tradiciškai šiemet  tarptautinėse tradicinėse sportinių šokių varžybose “Gintarinė pora“ savo meistriškumą demonstruoja ir lietuviai, ir geriausi pasaulio šokėjai bei  sportinių organizacijų atstovai iš įvairių pasaulio šalių .

Šeštadienį paaiškėjo standartinių šokių suaugusiųjų kategorijos nugalėtojai. Pirmąją vietą užėmė lietuviai – Ieva Žukauskaitė ir Evaldas Sodeika.

Antroji vieta teko porai iš Rusijos – Alina Glazkova ir Andrey Sergunin. Trečioje – taip pat Rusijos atstovai Olga Morozova ir Artem Terekhov.

Iš viso Pasaulio sportinių šokių federacijos standartinių šokių atvirosiose varžybose dalyvavo 68 šokėjų poros iš trylikos šalių.

Sekmadienį paaiškės ir Lotynų Amerikos šokių nugalėtojai.

O vakaro kulminacija turėtų tapti pirmą kartą  geriausiajai šokėjų porai įteikiamas  „Oskaras”.

Sekmadienio vakarą  numatytos parodomieji finalininkų pasirodymai ir koncertinė programa, kurioje šoks ne tik Lotynų Amerikos šokių tarptautinių varžybų prizininkai Anton Aldajev ir Natalia Polukhina (Rusija), WDSF Profesionalų lygos 2013 m. pasaulio čempionai Mirko Gazzoli ir Edita Daniūtė, Europos LA profesionalų šou vicečempionai Justas Kučinskas ir Jekaterina Romankova, WDSF Profesionalų lygos Europos čempionato prizininkai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Savo pasirodymu pradžiugins pasaulio ir Europos čempionai Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“, Kauno aerobikos klubas „Joana”, kuriam vadovauja Joana Bartaškienė bei šokėjų komanda „In* Beat“.

Šiemet į varžybas atvyko  apie 500 porų šokėjų iš Lietuvos ir užsienio. Juos vertins 40 teisėjų iš įvairių pasaulio šalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA