Mažieji paskelbė Kauno dviračių maratono startą (foto) | Kas vyksta Kaune

Mažieji paskelbė Kauno dviračių maratono startą (foto)

Patys mažiausieji kauniečiai, sėdę ant dviratukų,  jau paskelbė sekmadienį vyksiančio Kauno maratono startą.

Šeštadienį apie vidurdienį Kauno prekybos centre  būriavosi tėveliai su atžalomis, kurie netvėrė noru išbandyti dviračių galimybes.

Pageidaujantys dalyvauti mažųjų lenktynėse –  privalėjo tiesiog atvykti. Jiems,  kitaip nei suaugusiems savo jėgas išbandantiems maratone, nereikėjo atsigabenti dviračių, mat juos ir apsaugos priemones- šalmus davė lenktynių organizatoriai.

Norinčiųjų varžytis pageidavo apie keturiasdešimt 2-9 metų vaikų.

Savo jėgas mini dviračių trasoje išmėgino ir Lietuvos garsenybių atžalos- ant dviračių sėdo verslininko ir televizijos laidų vedėjo Gedimino Juodeikos jauniausias sūnus,   dar nė ketverių metukų neturintis Jonas bei septynmečiai  renginių organizatorės Ingos Budrienės vaikai  Kernius ir Mantas.

Visi varžybų dalyviai buvo apdovanti saldžiomis dovanomis, 50 lt čekiu, apsipirkti sporto prekių pardutuvėje ir , žinoma, gavo diplomą, liudijantį apie įveiktą maratono trasą.O nugalėtojo laukė – pagrindinis prizas – dviratis.

„Siekdami, kad meilė dviračiui būtų ugdoma nuo pat mažų dienų, nusprendėme šiųmetinį maratoną pradėti vaikų dviračių varžybomis“,- sakė Kauno maratono’2013 pagrindinio rėmėjo Kauno „Akropolio“ valdytoja Daiva Dankšienė.

Sekmadienį, 10 val. 30 min. startuos ketvirtus metus vykstantis Kauno dviračių maratonas. Jau dabar norinčiųjų dalyvauti skaičius perkopė 700.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA