„Grynparko” rengėjai visam vakarui išviliojo miestiečius į gamtą | Kas vyksta Kaune

„Grynparko” rengėjai visam vakarui išviliojo miestiečius į gamtą

Nemuno saloje stovinčią modernią “Žalgirio” areną, žino daugelis, tačiau kiek kauniečių buvo pasukę takeliais pasivaikštinėti po žaliąją zoną, nuėję nuo vieno salos krašto iki kito, stabtelėję ties įspūdinga eglių “giraite” ar tiesiog pasigrožėję atsiveriančiu peizažu.

Šį klausimą iškėlė ir festivalio „Grynparkas“ organizatoriai, penktadienio vakarą pakvietę miestiečius- besidominčius menu ir nebūtinai-praleisti Nemuno saloje. Lydimi projekto kuratorių, ir ekologiško elnio dalyviai leidosi į pažintį su gamta ir joje vietą atradusiais gyvais meniniais paveikslais.

2,5 valandos trukusi kelionė neprailgo. Vienintelis minusas – visiems įkyrėjo uodai. Tačiau tai gamtos dalis.
Festivalio meno vadovė Ina Pukelytė negalėjo atsidžiaugti projektui itin palankiu oru. Penktadienį vykusi akcija, pasak jos,  „ Tai generalinė repeticija. Šeštadienį Nemuno saloje projektas bus pakartotas dukart, vėliau išvyks į Birštoną.“

„Gamtoje įguldyta“ taip pavadinta programa, kurioje 40 stotelių – kiekvienoje vis kitoks, savitas originalus , išjaustas ir , svarbiausia, vienovėje su gamta sukurtas projektas.

Festivalio dalyviams netradicinė patirtis

Festivalio naudą pajuto ir stebėtojai, ir dalyviai – kurių šiame projekte buvo apie šimtą – Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjai, Gen. P.Plechavičiaus kadetų mokyklos auklėtiniai, VDU kamerinis merginų choras, universiteto tautinių šokių ansamblis „Žilvitis“, akademinis judesio teatras, bei būsimieji aktoriai, taip pat mokslus kremtantys Vytauto Didžiojo universitete .

Atskubėjusi į festivalį VDU Vaidybos studijų programos bei universiteto teatro vadovė Goda Piktytė, prasitarė, kad smalsu kaip užduotį įgyvendins jos studentai. Savaitę jie repetavo gamtos prieglobstyje, bandė susigyventi su aplinka.

Rezultatu aktorė ir dėstytoja liko patenkinta : „Įdomu pažiūrėti į žmones ne tik scenos dėžutėje, bet ir kitoje aplinkoje- gamtoje“ .

„ Manau, kad čia jiems nauja ir neįprasta patirtis, tenka dirbti su užsienio kūrėjais ir netradicinėje erdvėje. Aš manau, kad studentams tai bus labai naudinga“ ,- pasakojo Goda Piktytė.

Festivalio partneriai -Menininkų sambūris „Artsenico“ ypatingą reikšmę skiria kultūros objekto vietai. Todėl jų projektai įgyvendinami apleistose gamyklose, tarp griuvėsių, parkuose ir kitose teatrui neįprastose vietose .

„Šį projektą kūrė tarptautinė komanda: prancūzai, vokiečiai, lietuviai, britai. Džiaugiuosi, kad mūsų studentai galės tęsti bendradarbiavimą su jais. Iš kitos pusės smagu, kad užsieniečiams galėjom parodyti Kauną kitokį, nei daugelis apie jį kalba. Jie buvo nustebinti , jog beveik pačiame miesto centre turime tokį unikalų gamtos kampelį“,- sakė festivalio meno vadovė .

„Grynparkas” veiks ir  visą šeštadienį

Ina Pukelytė dar pridūrė: neieškokite šiame projekte gilios ideologinės prasmės, tiesiog ateikite, pabūkite Nemuno saloje ir įkvėpkite tyro gamtos oro.

Šeštadienį nuo 11 val. Nemuno s aloje vyks ekologinės dirbtuvės : iš reklaminės spaudos bus pinami indai, vaikai kurs savo darbelius, lankstys origami, bus galima pasikeisti perskaitytomis knygomis su kitais žmonėmis. Taip pat veiks ekologinė mugė bei sveikatingumo programa. O 14 ir 19 val. vyks aplinkos meno projektai „Gamtoje įguldyta“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA