Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanota politikos oskaru (foto) | Kas vyksta Kaune

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanota politikos oskaru (foto)

LR Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei istoriniame Vokietijos Acheno mieste įteiktas garbingas tarptautinis Karolio Didžiojo apdovanojimas.

„Politikos Oskaru” vadinamas apdovanojimas Prezidentei skirtas už Lietuvos indėlį kuriant Europos Sąjungos vienybę ir visos Europos ekonominį stabilumą. Karolio Didžiojo apdovanojimo komitetas taip pat akcentuoja Prezidentės vaidmenį vykdant Europos Sąjungos biudžeto reformą ir užtikrinant Baltijos valstybių dinamišką raidą.

„Už tai, kad esate Lietuvos piliečiai, už tai, kad mylite savo šalį, dirbate Lietuvos naudai ir Europai. Norėčiau skirti šį apdovanojimą visiems jums“, – šiuos žodžius D.Grybauskaitė ištarė lietuviškai.

D. Grybauskaitei šis prestižinis apdovanojimas skirtas už jos indėlį į gilesnę Europos Sąjungos integraciją ir ekonominės krizės metu priimtus sprendimus. Įvertinimas skirtas po to, kai Lietuvos ekonomika patyrė vieną didžiausių susitraukimų ES, bet šaliai pavyko atsitiesti be tarptautinių finansinių institucijų įsikišimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA