Biurokratų atsiųstame atsakyme tarybos nariui – 17 eilučių išplėstinis sakinys su neaiškia prasme | Kas vyksta Kaune

Biurokratų atsiųstame atsakyme tarybos nariui – 17 eilučių išplėstinis sakinys su neaiškia prasme

Kauno miesto tarybos narius pritrenkė savivaldybės administracijos atsakymas pagal ilgį pretenduojantis į Gineso rekordų knygą. Tarybos narys Gintaras Furmanavičius, pacitavęs visą išplėstinio sakinio tekstą, posėdžių salėje sukėlė gardų kolegų juoką. Straipsnio apačioje galite perskaityti visą sakinį, kurį Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis pateikė informacijos prašančiam tarybos nariui.

Tarybos narys Artūras Orlauskas G. Furmanavičiui pasiūlė registruoti valdininkų pateiktą atsakymą gineso rekordų knygoje kaip ilgiausią sakinį Lietuvoje.

“Atsižvelgdama į tyrimo metu nustatytas aplinkybes, komisija padarė išvadą, kad Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimas Sidera, vadovaujantis Viešosios tvarkos skyriaus nuostatias ir vedėjo pareigybės aprašymu, būdamas atsakingas už Viešosios tvarkos skyriaus darbą ir Tarybos sprendimų projektų skyriaus kompetencijos klausimais rengimą, bei būdamas Darbo grupės, vaizdo perdavimo paslaugų viešojo pirkimo dokumentams parengti, vadovo pavaduotoju, žinodamas, kad jo vadovaujamas skyrius yra vaizdo perdavimo paslaugų viešojo pirkimo organizatorius bei tai, kad vaizdo perdavimo sutartis Nr. 2223, sudaryta 2005-11-23, tarp Kauno miesto savivaldybės administracijos ir UAB “Siemens”, Lietuvos apeliacinio teismo 2011 m. balandžio 12 d. nutartimi civilinėje byloje Nr. 2A-188/2011, pripažinta negaliojančia, išsaugant iš jos šalims kylančias teises ir pareigas iki 2013 balandžio 11 d., nuo 2012-06-18, kai administracijos direktorius rezoliucija pavedė Viešosios tvarkos tarnybos vedėjui “p. R. Siderai prašau vykdyti direktoriaus rezoliuciją”, t.y. “Parengti statistiką pagal kamerų nustatytus pažeidimus ir atlikti analizę, ir įvertinus rengti Tarybos sprendimo projektą”, iki 2013 m. kovo 22 d., galimai savalaikiai nesiėmė visų būtinų organizacinių veiksmų (vaizdo perdavimo sistemos įsigijimo ir jos priežiūros paslaugų pirkimo dokumentų parengimas ir pateikimas Kauno miesto savivaldybės administracijos viešųjų pirkimų komisijai), kad iki 2013 balandžio 11 d. būtų nupirkti vaizdo perdavimo įrengimai bei paslaugos ir sudaryta šių paslaugų teikimo sutartis.”

Kauno meras Andrius Kupčinskas, įsikišęs į diskusiją, pastebėjo, kad viešosios tvarkos skyriaus vadovas Rimas Sidera jau seniai kelia abejonių dėl vadovavimo, o sakinį pasiūlė įtraukti į kitų metų nacionalinio diktanto tekstą: “Suprantu, jūsų pasipiktinimą, nesinervuokite, viskas bus gerai.”

Baigdamas savo paklausimą G. Furmanavičius į mikrofoną dar replikavo: “Kas do debilai pas mus dirba? Gal į Rokiškį reikia nusiųsti šito rašto rašytojus?”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA