Kauno švenčių ir renginių dalyviai galės naudotis viešuoju transportu su 99 proc. nuolaida | Kas vyksta Kaune

Kauno švenčių ir renginių dalyviai galės naudotis viešuoju transportu su 99 proc. nuolaida

Archyvo nuotr.

Moderniausią šalyje viešojo transporto sistemą sukūrusi Kauno miesto savivaldybė pasiūlys dar vieną naujovę – miesto renginių ir švenčių dalyviams skirtą popierinį vienkartinį elektroninį bilietą.

Šį trečiadienį, gegužės 8 d., Kauno miesto taryba pritarė sprendimui, jog Kauno miesto moksleivių dainų šventės dalyviai ir Lietuvos Jaunimo dienos „Aš jus draugais vadinu” savanoriai vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais važiuotų su 99 proc. lengvata.

„Popieriniai bilietai su įmontuota mikroschema nebus platinami jų pardavimo vietose, bilietus Dainų šventės dalyviai ir Jaunimo dienų savanoriai įsigys iš renginių organizatorių. Elektroninių vienkartinių laikmenų kaina – 80 centų”, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Gegužės 27 d. – birželio 1 d. Dainų slėnyje vyks tradicinė Kauno miesto moksleivių dainų šventė. Numatoma, kad šventėje dalyvaus 5000 dalyvių, iš kurių – 4500 kauniečiai. Jiems ir bus suteikta minėta lengvata.

Lietuvos jaunimo dienos šventės „Aš jus draugais vadinu” Kaune vyks birželio 26-30 dienomis. Dėl viešojo transporto lengvatos 500-ams savanorių į miesto savivaldybę kreipėsi Kauno arkivyskupijos kurija. Su patvirtintomis lengvatomis susijusias išlaidas Kauno miesto savivaldybė kompensuos iš biudžeto lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA