Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome fiksuojama daugiausiai skrydžių Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome fiksuojama daugiausiai skrydžių Lietuvoje

Užsienio spaudos nuotr.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas yra Nacionalinės reikšmės Valstybės saugomas urbanistinis, inžinerinis, istorinis paminklas, įtrauktas į „Best flying destination in Europe“ (Europos įdomiausių atskristi aerodromų) sąrašą. Praeitais metais aerodromas aptarnavo daugiau kaip 25 tūkst. bendrosios aviacijos skrydžių. Palyginimui, Vilniaus tarptautiniame oro uoste aptarnauta apie 2000 bendrosios aviacijos skrydžių, Palangoje – 300, Karmėlavos – iki 100 skrydžių.

Šiandien S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas išskirtinis objektas traukiantis užsienio turistus, objektas garsinantis Lietuvos ir Kauno vardą.Aerodromu naudojasi ir jame įsikūrę virš trisdešimt aviacinių organizacijų bei tarptautinių mokyklų tokių, kaip „Baltic Aviation Academy“, „Aircraft Support and Training Europe“, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institutas, Lietuvos kariuomenės mokykla bei dar gausybė kitų.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas pripažintas vienu iš geriausią infrastruktūrą turinčiu aerodromu Lietuvoje. Šiuo metu vyksta dar dviejų gruntinių kilimo tūpimo takų rekonstrukcija.

Dar 2008 metais, įvertinus S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo pasirengimą, Kauno miestas įtrauktas į labiausiai aviaturizmui rekomenduojamų aplankyti miestų dvidešimtuką – „Exclusive Destination in Europe”.

Aerodrome plėtojama ir edukacinė veikla. Moksleiviams parengta medžiaga aerodromo istoriniais klausimais, sudaromos galimybės moksleiviams susipažinti su aerodrome vykstančiais skrydžiais, jų koordinavimo specifika.
„Šiuo metu sparčiai vykdomi kai kurių aerodromo istorinių objektų rekonstrukcijos darbai. Visos darbams reikalingos lėšos gautos iš projektų. Nepaisant vykstančių rekonstrukcijos darbų bei jau kelis metus iš eilės neskiriamo finansavimo iš Kauno miesto biudžeto, įstaiga finansinius metus baigė pelningai“, – pasakoja įstaigos direktorius Eugenijus Raubickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA