Kauno komunalininkai su virtuozišku gatvių šlavimu Šančiuose pateko į Rusijos TV žinias (video) | Kas vyksta Kaune

Kauno komunalininkai su virtuozišku gatvių šlavimu Šančiuose pateko į Rusijos TV žinias (video)

Vaizdo medžiagos stop kadras

Kauno valdžiai ir komunalininkams turėtų būti labai gėda. Jų darbas tvarkant miestą už mokesčių mokėtojų pinigus atkreipė ir Rusijos žiniasklaidos dėmesį. Sekmadienį vienas populiariausių TV kanalų „1 Baltijskij kanal” rytinėse žiniose išplatino vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuotas atmestinis „Kauno švaros” darbas valant miesto šaligatvius.

Vaizdo medžiagą penktadienį atsiuntė „Kas vyksta Kaune”, ji iš karto buvo patalpinta „Youtube” socialiniame tinkle, iš kurio greitai paplito po pasaulį ir buvo perskelbta neįtikėčiausių pasaulio vaizdų tinklapyje „LiveLeak.com„, kur ir buvo atrastas Rusijos žurnalistų.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojų atsiųstame vaizdo reportaže galima matyti, kad traktorininkas valo net ir tas šaligatvio atkarpas, kur pėsčiųjų takelio niekada nebuvo įrengta. Galima spėti, jog tai daroma bandant išpūsti darbų sąmatas ir dar labiau nustekenti skylėtą miesto biudžetą.

Priminsime, kad neseniai politikai pritarė, jog UAB „Kauno švara” lopytų avarines miesto duobes, taip pat žiemą valo Kauno kelius. Dėl gatvių valymo kokybės įmonės darbuotojai kritikuojami miestiečių, viešojo transporto vairuotojai negalėjo užkilti į kai kurias įkalnes, pateko į avarijas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas yra sakęs, kad kuo daugiau ūkio ir miesto tvarkymo darbų atliks „Kauno švara”, tuo situacija bus geresnė. Tačiau po tokių vaizdo reportažų matome, kad miesto komunalininkai dirba atmestinai ir jaučiasi nebaudžiami. Kaip gali būti tvarka mieste, jei pagrindinė įmonė, kuri vykdo visus miesto tvarkymo darbus, juos atlieka atmestinai ir nesugeba susitvarkyti su savo pagrindine funkcija? Nori nenori prisimeni „Kauno švaros” darbuotojų neoficialiai pasakytus žodžius, kad pagrindinis auksinio tualeto statytojas dabar vadovauja „Kauno švaros” darbininkų brigadoms.

Kviečiame žiūrėti Rusijos televizijos parengtą trumpą reportažą iš Šančių.

Parengė Vaidas Pilkauskas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA