Nuo vyrų smurto nukentėjusios moterys dalyvavo pasikeitimų akcijoje (foto) | Kas vyksta Kaune

Nuo vyrų smurto nukentėjusios moterys dalyvavo pasikeitimų akcijoje (foto)

Penkios moterys iš Vilniaus ir Kauno, nukentėjusios nuo sutuoktinių smurto, šeštadienį dalyvavo pasikeitimų akcijoje, kurioje ne tik pasirūpinta jų išoriniu grožiu, bet ir materialine gerove.

Antrus metus iš eilės kelių Lietuvoje veikiančių krizių centrų pagalba atrinktos kandidatės, kurias verslininkai palepino būtiniausiais reikmenimis.

Į Kauno prekybos centre „Akropolis” surengtą šventę iš Vilniaus atvyko 25 m. Miglė Žilėnaitė, 37 m. Regina Klenovska ir 34 m. Kristina Draugelis. Prie jų prisijungė kaunietės 54 m. Snieguolė Uzienė bei 46 m. Loreta Purauskienė. Visų penkių moterų likimai ir istorijos – skirtingos. Tačiau jas vienija vienas bendras skausmas – ilgametis vyrų smurtas.

Pasak akcijos rengėjų, kai kurios dailiosios lyties atstovės sutuoktinių siautėjimą tekenčia kelis mėnesius ar pusmetį. Kitos tyli ir niekam nesiskundžia visą gyvenimą.

R. Klenovska su vyru išsiskyrė prieš ketverius metus – tuomet, kai susilaukė antro vaikelio. Moteris į namus, kuriuose liko alkoholį pamėgęs vyras, iš ligoninės nebegrįžo.

„Su vyru gražiai pragyvenome maždaug vienerius metus laiko. Vėliau jis pradėjo gausiai vartoti alkoholį ir be priežasties smurtauti”, – pasakojo R. Klenovska.

Nors visi moters artimieji žinojo, kad sutuoktinis ją engė, vis tiek buvo tokių, kurie smerkė jos poelgį palikti vyrą.

„Ilgai kentėjau kol ryžausi viską nutraukti. Pragyvenome kartu penkerius metus”, – pasakojo R. Klenovska.

Ji sako dabar nesunkiai galinti atpažinti smurtautoją ir mokanti tokio vyro išvengti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA