Tarptautiniame festivalyje trumpametražis filmas „Du ratai, Kaunas ir aš” apdovanotas specialiuoju prizu | Kas vyksta Kaune

Tarptautiniame festivalyje trumpametražis filmas „Du ratai, Kaunas ir aš” apdovanotas specialiuoju prizu

kaunas.lt nuotr.

Antrus metus iš eilės Kauno kino studija dalyvavo tarptautiniame festivalyje „Riga Tourfilm 2013″. Šiemet trumpametražis filmas „Du ratai, Kaunas ir aš” buvo įvertintas specialiuoju prizu.

Festivalyje buvo pristatyti 83 trumpametražiai filmai iš 34 šalių. Filmas „Du ratai, Kaunas ir aš” (ang. „Take a Ride. Visit Kaunas!”) buvo apdovanotas specialiuoju prizu – dviračiu. Praeitais metais Kauno kino studijos pristatyti filmai – „Kaunas drive” ir „Never Fear Shadows” – pelnė du apdovanojimus.

„Džiaugiuosi, kad Kaunas antrus metus iš eilės ne tik dalyvavo šiame didžiuliame ir svarbiame festivalyje, bet ir buvo pastabėtas bei įvertintas. Pirmąsias vietas laimėjo filmai, kurių biudžetai buvo kur kas didesni. Tai tik dar kartą įrodo, jog svarbiausia yra kūrybiškumas ir didelis noras”, – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Šiais metais Kauno kino studija suteikė galimybę konkurse dalyvauti ir įgyvendinti savo idėjas jauniesiems kino kūrėjams. Po gausybės laiškų, įvairiausių scenarijų bei idėjų studijos kūrybinė komanda išrinko geriausio projekto autorių – Julijų Nosovą, atstovaujantį meno studijai „In*Beat”.

Praėjusį savaitgalį Rygoje vykusiame festivalio uždaryme apdovanojimą atsiėmė S. Buškevičius. Pirmadienio popietę dviratis buvo perduotas trumpametražio filmo idėjos autoriui J.Nosovui.

„Dviratis, Kaunas, artimi draugai – tiek užteko, kad pažintume mūsų miestą. Jį galima apibūdinti kaip, gyvą, įdomų, galintį nustebinti visus. Kauno senamiestis, Pažaislio vienuolynas, Ąžuolyno parkas, Kauno marios ir rudeniškos pastelinės spalvos žavėjo ir stebino mane”, – įspūdžiais dalinosi J. Nosovas.

Festivalis „Riga Tourfilm” kasmet pritraukia vis didesnį įvairių šalių kūrėjų ir turizmo specialistų skaičių, siekiančių filmais atkreipti dėmesį į savo šalies turizmą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA