Kaune įkurtas Nacionalinis sveikatinimo institutas, kuris skatins sveiką žmonių gyvenseną visoje šalyje (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Kaune įkurtas Nacionalinis sveikatinimo institutas, kuris skatins sveiką žmonių gyvenseną visoje šalyje (foto, video)

Lietuvos sporto universitete (LSU) pirmadienį pristatytas Nacionalinis sveikatinimo institutas (NSI) ir surengtas forumas. Jame dalyvavo Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, Kūno kultūros ir sporto deparatamento gen.direktorius Klemensas Rimšelis, LSU rektorius prof. habil.dr. Albertas Skurvydas, NSI prezidentas Ignas Staškevičius, šio instituto partneriai ir LSU bendruomenė.

Nacionalinis sveikatinimo institutas, kurio steigėjas yra Lietuvos sporto universitetas, sieks apjungti sveikatingumo organizacijas, vykdys edukacines ir tyrimų veiklas, kurs ir vystys sveikatinimo projektus. „ Institutas vienys sveikos gyvensenos propaguotojus-partnerius, sukurs erdvę gerosios praktikos dalijimuisi ir skatins sveiką gyvenseną šalies mastu. Labai svarbus yra Lietuvos sporto universiteto vaidmuo, mokslininkų atliekami tyrimai, patirtis ir siekis pristatyti sveikatinimo idėjas. Reikia kuo daugiau dėmesio skirti sveikatinimo sklaidai, kad specialistų patarimai pasiektų visuomenę“, – teigė NSI prezidentas Ignas Staškevičius. Nacionalinio sveikatinimo instituto forumo dalyvius sveikino ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Neabejoju, kad instituto vaidmuo bus labai svarbus ir sulauks palaikymo. Manau, jog daugiausia dėmesio reikėtų skirti jaunimui. Jau mokyklose jie turi būti fiziškai aktyvūs ir augti kuo sveikesni“,- sakė V.Gedvilas.

Institutas jungs 15 partnerių, tarp jų – Bėgimo mėgėjų, Pėsčiųjų žygių, sveikatingumo klubų, Lietuvos šiaurietiško ėjimo asociacijas, VšĮ „Tarptautinis maratonas“, VšĮ „ Sveikas miestas“ ir kt. „ Lietuvoje fiziškai aktyvus tik kas dešimtas žmogus. Paskaičiuota, kad nesportuojantis gyventojas valstybei kainuoja nuo 1 iki 4 tūkstančių eurų ( apie 3450- 13 800 litų) arba apie 1,5 milijardo litų, o gyvenimo trukmė vidutiniškai sutrumpėja 7 metais. Mes esame sukaupę didelę patirtį- rengiame ne tik aukščiausio lygio specialistus, bet ir daug dėmesio skiriame visuomenės sveikatinimui, moksliniams tyrimams, jų pristatymui, sveikatinimo programų rengimui“, – teigė LSU rektorius prof.habil.dr. Albertas Skurvydas.

Nacionalinio sveikatinimo instituto forume paskaitas apie šiuolaikines sveikatinimo technologijas, fizinio aktyvumo svarbą sveikatai, sveikatinimo renginių organizavimą skaitė LSU vadovai ir instituto partneriai. „ Turime nemažai idėjų, kurias sieksime įgyvendinti artimiausiu metu. Neabejoju, kad subursime visus, norinčius pristatyti sveiką gyvenseną visuomenei“, – sakė NSI direktorius Dainius Vanagas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA