Laisvės alėjos fontanas bus rekonstruotas anksčiau nei atnaujinta pati alėja (foto) | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjos fontanas bus rekonstruotas anksčiau nei atnaujinta pati alėja (foto)

Vos prieš kelias dienas oficialiai apie savo veiklą paskelbusi Laisvės alėjos bendruomenė ne tik triukšmingai pradėjo unikalios pėsčiųjų gatvės vasaros sezoną, bet ir suskubo savo idėjomis dalintis su miesto valdžia.

Pasak į miesto vadovo kabinetą atėjusių bendruomenės atstovų, jau surastas investuotojas, kuris sutinka skirti apie 0,5 milijono litų Laisvės alėjos simboliui atnaujinti. Todėl verslininkai siūlo kuo skubiau rekonstruoti fontaną. Esą investuotojo indėlis būtų solidi parama, mainais į kelis metus ant fontano besipuikuosiančią, į akis labai nekrentančią reklamą.

Miesto meras tokiai idėjai pritaria, tačiau, norėtų išgirsti ir Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto autoriaus architekto Šarūno Kiaunės nuomonę.

Entuziastingai nusiteikę bendruomenės nariai šią vasarą žada stebinti ir įvairiais renginiais – birželio 1-ąją planuojama surengti grandiozinį 3×3 krepšinio turnyrą, kuris nusidriektų nuo Kauno apylinkės teismo rūmų iki pat Soboro.

Susivieniję pėsčiųjų gatvėje veikiančių įstaigų verslininkai bendradarbiaus ir su įvairių reginių organizatoriais. Bendriems kultūriniams sumanymams jau buriasi kino teatro „Romuva” kolektyvas, gatvės muzikantų dienos rengėjai.

Itin aktyviai veikia ir moksleivių grupė, kuri ketina bendradarbiauti ir su miesto policijos pareigūnais, kad Laisvės alėjoje būtų saugu. Jau šią vasarą jie rengs akciją ” Jauskis saugus dviračių take”. Ant dviračių tako bus įrengtos laikinos tvorelės, kurios tramdys greitį mėgstančius dviratininkus. Tikimasi, kad jas išvydę pėstieji „susipras”, jog jiems skirta gerokai platesnė alėjos dalis, nei pora metrų dviračių tako.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA