Dviratininkų parado dalyvių neišbaidė subjuręs oras | Kas vyksta Kaune

Dviratininkų parado dalyvių neišbaidė subjuręs oras

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienį į Kauno gatves išriedėjo tradicinis Kauno dviratininkų paradas, kurį organizavo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius kartu su VšĮ „Dviratai”. Organizatoriai džiaugiasi, kad dalyviai, kurių susirinko apie 120, nepabūgo vėsaus oro ir pranašauto lietaus, skelbia miesto savivaldybė.

Prie Miesto sodo susirinkusius šeštojo Kauno dviratininkų parado dalyvius pasveikino Kauno miesto mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko ir Laisvės alėjos bendruomenės pirmininkas Karolis Ramoška.

Šį kartą organizatoriai pasiūlė išskirtinį maršrutą: dviratininkai važiavo Laisvės alėja, apsuko didelį ratą Nemuno saloje, važiuodami Šančių dviračių taku grožėjosi Nemunu, Kauno centro link grįžo naujai rekonstruotu Juozapavičiaus prospektu, įveikė Europos pr. kalną ir finišavo prie VDU Kauno botanikos sodo. Čia dviratininkus sutiko VDU Kauno botanikos sodo draugų klubo ir Aleksoto bendruomenės centro nariai. Paradą vainikavo stilingiausių dviratininkių ir dviratininkų rinkimai. Jie buvo apdovanoti organizatorių padėkos raštais ir rėmėjų dovanomis.

Pirmasis Kauno dviratininkų paradas įvyko 2010 m. rugsėjo 19 d. Europos judriosios savaitės akcijos „Mieste be automobilio” metu. Kauno dviratininkų paradas sulaukė gerų vertinimų iš dalyvių ir jau tampa gražia miesto tradicija rengti paradą du kartus per metus – pavasarį ir rudenį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA