Laivybos sezonas paskelbtas – planai grandioziniai (foto) | Kas vyksta Kaune

Laivybos sezonas paskelbtas – planai grandioziniai (foto)

Ketvirtadienio vakarą oficialiai paskelbta laivybos sezono pradžia. Į specialiai ta proga naujojoje Nemuno prieplaukoje surengtą šventę pakvietusios VĮ „Vidaus vandens kelių direkcijos” atstovai įsitikinę, jog Kauno laivininkystės aukso amžius ateis netrukus.

Dar šįmet, po kelerius metus trukusių diskusijų, bus pradėta Marvelės krovininės prieplaukos statybos darbai. Jau žinoma, jog galimybių studijoje, susijusioje su žuvininkystės plėtra Nemune bei Kauno mariose, bus įtrauktas ir dar vienas laikinajai sostinei svarbus momentas – laivų keltuvo per hidroelektrinę įrengimas. Jį pastačius kelionė Nemunu ties elektrą gaminančiu statiniu nesibaigs, o galės tęstis Kauno mariomis.

VĮ „Vidaus vandens kelių direkcijos” vadovo Gintauto Labanausko teigimu, jau vedamos derybos ir su užsienio kompanija, norinčia gabenti ir keleivius, ir krovinius nuo Gardino iki Druskininkų. Vasaros sezono laivai, skirti turistams, turėtų plaukti ir iki Klaipėdos bei Nidos.

„Planų daug, bet visiems jiems reikia visuomenės palaikymo. Todėl laivybos sezono atidarymą oficialiai paskelbiame visam miestui”, – tvirtino G. Labanauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA