Jūratė Rekevičiūtė: „Mano darbai – kaip lego kaladėlės” | Kas vyksta Kaune

Jūratė Rekevičiūtė: „Mano darbai – kaip lego kaladėlės”

Žinoma menininkė Jūratė Rekevičiūtė ištikimiausius savo kūrybos gerbėjus ketvirtadienio vakarą pakvietė į naujų darbų kolekcijos pristatymą. Autorė džiaugėsi pirmą kartą galinti pademonstruoti ne tik savo kurtus auskarus, bet ir kitus dirbinius iš porceliano. „Anksčiau sugalvodavau idėją ir pateikdavau ją galinčiam porcelianą suvaldyti asmeniui. Dabar viską darau pati. Tai ir daug greičiau, ir leidžia pasinerti į nevaržomą kūrybos pasaulį”, – patikino J. Rekevičiūtė.

Ji sakė, jog naująją kolekciją įkvėpė socialinis „Facebook” tinklas. Iš jo ji pasisėmė idėjų ir perteikė pagrindinius naudojamus simbolius. Taip atsidaro apyrankės „Stop”, apykaklės „Love it”, sagės „Next” ir kiti darbai.

„Ypač džiaugiuos pradėjusi kurti auskarus. To anksčiau nedariau, o dabar manau, kad klientėms galėčiau pateikti pilną papuošalų komplektą, kuriame būtų ir žiedas”, – apie kūrybinius planus kalbėjo J. Rekevičiūtė.

Jos kūrinius galima derinti tarpusavyje ir, priklausomai nuo to, koks aksesuaras bus panaudotas, kiekvieną sykį bus sukurta skirtinga nuotaika.

„Savo darbus vadinu „nuorodomis”, kurių tikslas yra stebinti, linksminti ir deklaruoti savo būseną”, – tvirtino menininkė.

Kadangi visi kolekcijos pavyzdžiai dera tarpusavyje J. Rekevičiūtė juos pavadino „lego kaladėlėmis” – tokiomis, kurias pakeitus vietomis gimsta naujas šedevras.

Naują kolekciją interjero salone „Artis” bus galima pamatyti dar mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA