Kauno gatvių duobėse „sodino pienes“ (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvių duobėse „sodino pienes“ (foto, video)

M. Zinkevičiaus nuotr.

Ne paslaptis, jog Kauno miesto gatvėse yra daug eismo dalyvių saugumui grėsmę keliančių duobių. Apie šią problemą daug kalbama, bandoma ją išspręsti, tačiau kaip duobių nesumažėja, taip nesumažėja.

Sušvelninti daug sunkumų sukeliančios problemos pasekmes nusprendė grupė aktyvių kauniečių, organizacijos „Baltai Juoda“ narių. Savanoriai kelias savaites intensyviai kūrė įspėjamųjų ženklų prototipus ,,pienes“. Prisigaminę gausybę „pienių“, jas balandžio 22-osios vakarą ,,pasodino“ Laikinosios sostinės gatvių duobėse. Renginys sulaukė nemažo kauniečių susidomėjimo.

Akcijos „Pasodink pienę“ organizatoriai pasakojo, jog jų sukurtos „pienės“ – įspėjamieji ženklai, gerai pastebimi ne tik dieną, bet ir naktį. Savanoriai minėjo, jog šios „pienės“ yra „nepervažiuojamos, plūduriuojančios (tuo atveju, jeigu pradės lyti ir bus balos), su atšvaitu“. Jaunuoliai teigė šia akcija siekę atlikti pilietinę pareigą ir apsaugoti Kauno miesto gyventojus, jų turtą bei sveikatą.

Norintys pamatyti kaip atrodo „pienės“ Kauno gatvėse, žiūrėkite pienių techologijos vaizdo instrukciją, kurią rasite kairėje straipsnio pusėje.

Kelių eismo taisyklės nuorodo, kad eismo dalyviai, sudarę ar pastebėję kliūtį kelyje, sukėlę ar pastebėję jame pavojų, privalo šią kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti – pranešti policijai, kelio savininkui ar kelią prižiūrinčiai įmonei, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus eismo dalyvius.

Autorė: Lina Pankrajevaitė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA