Zoologijos sodą persekioja nelaimės: gimdymo metu mirė kupranugarė | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodą persekioja nelaimės: gimdymo metu mirė kupranugarė

Kas vyksta Kaune nuotr.

Lietuvos zoologijos sode Kaune praėjusią savaitę nugaišo kupranugarė. Patelė krito vaikuodamasi – neišgyveno ir mažylis. Tai trečia per kelis mėnesius nugaišusi Zoologijos sodo gyventoja po baltojo lokio Kasparo ir liūto Simbos. Zoologijos sode šiuo metu dar gyvena penki kupranugariai – patinas, dvi patelės ir du jaunikliai.

Žinduolių skyriaus vedėja Angėlė Grėbliauskienė pirmadienį žurnalistams sakė, kad “patelė buvo problematiška, ji pernai gimdė, gyvūnų prižiūrėtojai augino tą vaikutį, ne pati patelė, tai yra kanopinių pasaulyje labai keista, gal liko jai randai, dėl to šitas vaisius buvo labai didelis, dėl to ta gimdymo komplikacija ir susidarė“.

„Karvė ar arklys, galima paklausyti, ar tas vaisius gyvas, prie laukinio gyvūno neprieisi, o jei jį migdysi norint pažiūrėti, tai gali ir vaikas, ir motina numirti“, sakė A. Grėbliauskienė.

Zoologijos sodo veterinaras Viktoras Siniauskas sakė, kad gyvūną galėjo išgelbėti cezario pjūvis. „Praktiškai ją galėjo išgelbėti tik cezario pjūvis ir tuo atveju, kadangi ji buvo išsipūtus, mes įdūrėme ilgą adatą, bet dujos neišsileido. Kol kolega bėgo paimti kitą įrankį, kupranugarė užduso ir jos išgelbėti nepavyko“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA