M. Žilinsko dailės galerija kviečia „papusryčiauti ant žolės” | Kas vyksta Kaune

M. Žilinsko dailės galerija kviečia „papusryčiauti ant žolės”

Archyvo nuotr.

Pagaliau atėjus pavasariui Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerija (Nepriklausomybės a. 12) kviečia meno mylėtojus „papusryčiauti ant žolės“ su žymiausiais Europos modernistais.

Šioje parodoje „Pusryčiai ant žolės. Europos modernizmo grafikos darbai iš Lietuvos muziejų rinkinių“ žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti pačių žymiausių Europos modernistų – Paulio Cézanne‘o, Pablo Picasso, Henrio Matisse‘o, Eugène‘o Carrière‘o, Jeano Frélauto, Aristide‘o Maillolo, Theophile‘o Alexandre‘o Steinleno, Jeano Louiso Boussingaulto, Raoulo Dufy, Marcelo Gromaire‘o, Louiso Josepho Soulo, Auguste‘o Renoir‘o, Armando Guillaumino, Henri Logelaino, Maurice‘o Langaskenso, Alberto Delstanche‘ės, Cecile‘ės Cauterman ir kt. grafikos darbus.

Modernizmo laikotarpis meno pasaulyje yra išskirtinis. Jis sudrebino ir „įpūtė naujų vėjų“ ne tik kūrinių turiniui, bet ir jų išraiškai. Pirmosiomis šių idėjų vaizduojamajame mene kregždėmis yra impresionistai, tačiau daugelis menotyrininkų tikruoju modernaus meno pradininku laiko Paulį Cézanne‘ą, kurio darbas „Pusryčiai ant žolės“ ir tapo šios parodos ženklu.

Šis laikotarpis išsiskiria ir tuo, jog grafika pagaliau išsivadavo iš utilitaraus meno rėmų. Menininkai ją atrado tarsi iš naujo. Ši vaizduojamojo meno šaka daugelį modernistų sužavėjo itin plačiomis eksperimentavimo galimybėmis. Tad ir parodoje eksponuojami išskirtinai grafikos darbai, kurie pasižymi tiek stilistine, tiek technikų įvairove bei atskleidžia modernios grafikos įvairiapusiškumą.

Paroda parengta iš Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus ir Lietuvos dailės muziejaus rinkinių. Parodos kuratorės Iveta Dabašinskienė ir Milda Gasiūnaitė.

Paroda veiks 2013 04 25 – 2013 06 30

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA