„Omnitel” 3G ryšiu padengė greitkelį Vilnius-Kaunas | Kas vyksta Kaune

„Omnitel” 3G ryšiu padengė greitkelį Vilnius-Kaunas

Archyvo nuotr.

Vilniaus ir Kauno dvimiesčio vizija tapo realybe. Du didžiausius Lietuvos miestus, padengtus 4G ryšiu, sujungė telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“, išplėtusi ir modernizavusi greitkelyje tarp jų esantį 3G tinklą ir taip sukūrusi mobiliojo interneto dvimiestį, skelbia telekomunikacijų bendrovė „Omnitel”.

Apie greitkelį tarp Vilniaus ir Kauno „Omnitel“ pastatė 38 naujas 3G bazines stotis ir modernizavo senąsias. Atlikus šiuos darbus, trečiosios kartos mobiliojo ryšio tinklo padengimas tarp Vilniaus ir Kauno, 60 kilometrų atstumu nuo greitkelio, pagerėjo net 4 kartus – dabar „Omnitel“ 3G ryšys padengia net 99 proc. teritorijos, o juo sklandžiai naudotis tuo pat metu gali trečdaliu daugiau vartotojų.

„Dabar, kai du didžiausius 4G miestus jungia 3G greitkelis, visi juo vykstantys ar aplinkinėse teritorijose gyvenantys „Omnitel“ klientai visuomet gali naudotis aukštos kokybės ir stabiliai greitu internetu – tiek savo automobiliuose, tiek namuose ar sodybose“, – sako „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas.

„Omnitel“ atliktų matavimų rezultatai rodo, kad dabar važiuojant iš Vilniaus į Kauną ar atvirkščiai, planšetinis kompiuteris automobilyje 99 proc. viso laiko būna prisijungęs prie „Omnitel“ 3G tinklo. Anksčiau, kol tinklas nebuvo išplėstas ir modernizuotas, žemesnės spartos internetu (100-200 kB per sekundę) savo išmaniuosiuose įrenginiuose vartotojai naudodavosi maždaug 30 proc. kelionės laiko.

„Omnitel“ pirmoji Lietuvoje savo klientams pradėjo teikti 4G LTE paslaugas ir turi plačiausią šalyje 3G tinklą, kurį nuolat modernizuoja. Šiuo metu „Omnitel“ 4G LTE ryšiu gali naudotis visi Vilniaus ir Kauno gyventojai, 4G LTE taip pat veikia Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Nuo praėjusių metų gruodžio „Omnitel“ savo klientams siūlo mobiliojo interneto modemus, kurie palaiko visas technologijas ir mobiliojo ryšio tinklą parenka automatiškai. „Omnitel“ klientai, turėdami tą patį modemą ir mobiliojo interneto kompiuteryje planą, gali patogiai juo naudotis visoje Lietuvoje, sparčiausiame ir plačiausiame Lietuvoje „Omnitel“ 3G ir 4G mobiliojo interneto tinkle. Vien tik praėjusiais metais į savo tinklo plėtrą „Omnitel“ investavo 60 mln. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA