Kauno mokyklose įrengtos vaizdo kameros stebės moksleivių susibūrimo vietas | Kas vyksta Kaune

Kauno mokyklose įrengtos vaizdo kameros stebės moksleivių susibūrimo vietas

kaunas.lt nuotr.

Siekiant užtikrinti moksleivių saugumą: apsaugoti nuo patyčių, smurto bei vagysčių, laikinojoje sostinėje vaizdo stebėjimo kameros yra įrengtos beveik visose mokyklose.

Kauno švietimo įstaigose 64 vaizdo stebėjimo kameros įrengtos biudžeto lėšomis, dar trijose (Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Rasos gimnazijoje, Kauno Mato gimnazijoje, J. Laužiko specialiojoje mokykloje ) – iš kitų finansavimo šaltinių.

„Idėja įrengti stebėjimo kameras Kauno švietimo įstaigose pasiūlė miesto policija. Kameros – tai puiki prevencinė priemonė, kuri turėtų mokinius drausminti”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Valys Venslovas.

Bendrojo lavinimo mokyklų vaizdo stebėjimo kamerų įrengimui iš viso buvo skirta 1,1 mln. litų biudžeto lėšų. Stebėjimo kameros švietimo įstaigose buvo įrengiamos siekiant užtikrinti mokinių saugumą bei apsaugoti mokyklų turtą.

„Manau, kad įrengtos vaizdo stebėjimo kameros pasitarnaus, kad moksleiviai bent jau mokyklos teritorijoje jaustųsi saugesni”, – sakė Savivaldybės švietimo ir sporto komiteto narys Algimantas Kurlavičius.

Dėl konkrečių kamerų įrengimo vietų galimybę turėjo apsispręsti kiekviena švietimo įstaigos bendruomenė. Kameros įrengtos probleminėse vietose ir ten, kur mėgsta būriuotis moksleiviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA