Žalgiriui namuose nepavyko išplėšti pergalės prieš Lietuvos rytą (video, spaudos konferencijos įrašas) | Kas vyksta Kaune

Žalgiriui namuose nepavyko išplėšti pergalės prieš Lietuvos rytą (video, spaudos konferencijos įrašas)

Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną baigė pralaimėjimu, bet vis tiek turnyrinėje lentelėje užėmė pirmąją vietą. Šeštadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai po pratęsimo nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“ 70:73 (18:9, 17:12, 8:18, 19:23, 8:11). skelbia Zalgiris.lt.

Prieš pat rungtynių pradžią stovinčių sirgalių ovacijomis pasitiktas Joanas Plaza išliko ištikimas savo pažadui ir LKL čempionate išleido tradicinį jaunąjį penketą, o šis savo ruožtu įrodė esąs vertas tokio pasitikėjimo. Jeffas Foote‘as vienas prieš vieną įveikė Patricką O‘Bryantą, savo netaiklų metimą dėjimu pakartojo Mindaugas Kuzminskas. Po to tas pats M.Kuzminskas ir Mario Delašas sumetė baudas, o Adas Juškevičius smeigė dvitaškį pasinaudodamas J.Foote‘o užtvara – 10:2. Naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermanas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, po kurios žalgiriečiai dar kartą apsigynė ir kitoje aikštės pusėje A.Juškevičius tritaškiu vėl varė varžovus į neviltį – 13:2. Po reklaminės pertraukėlės svečiams pavyko suaktyvinti gynybą, todėl per ketvertą minučių „Žalgiriui“ vos 3 taškus surinko Rimantas Kaukėnas. Tiesa, per tą laiką ir vilniečiai nebuvo itin rezultatyvūs. Paskutinę pirmojo kėlinio ataką per 1,1 sekundės tolimu dvitaškiu užbaigė Robertas Javtokas – 18:9.

Antrojo kėlinio pradžioje iš 5 baudų vos po vieną pataikė Kšištofas Lavrinovičius ir R.Javtokas. Užtat praleidę Stepono Babrausko tritaškį pirmoje atakoje, po to žalgiriečiai net 5 minutes išlaikė savo krepšį sausą. Per tą laiką taškus rinko broliai Lavrinovičiai. Iš pradžių po idealus M.Kuzminko perdavimo įdėjo Darjušas, tada Oliverio Lafayette‘o aikštės matymą dvitaškiu su pražanga pavertė Kšištofas, o galiausiai dar vieną O.Lafayette‘ą perdavimą tritaškiu užbaigė D.Lavrinovičius – 28:12. Po ilgos pertraukos tritaškį įmetė ir Renaldas Seibutis, bet „Lietuvos rytas“ turėjo daug problemų ginantis. Greitoje atakoje grubiai sustabdytas M.Kuzminskas sumetė baudas už nesportinę pražangą, o Marko Popovičius pridėjo dvitaškį – 32:15. Antrajam kėliniui artėjant į pabaigą Eimantas Bendžius įmetė du tritaškius. Į tai M.Kuzminskas ir M.Popovičius atsakė baudų metimais, kurių žalgiriečiai per pirmąsias 20 minučių prametė net 9. Įpusėjus mačui „Žalgiris“ pirmavo 35:21.

Vos prasidėjus trečiajam kėliniui Tautvydas Lydeka alkūne nokautavo Vytenį Lipkevičių, bet teisėjai pražangą kažkodėl skyrė pastarajam. Tai įnešė į žaidimą įnešė bereikalingo nervingumo, kurį išsklaidyti pabandė per S.Buterlevičių su pražangą įdėjęs J.Foote‘as – 38:23. Neįtikėtina, bet per likusias beveik 9 minutes trečiojo kėlinio minutes žalgiriečiai daugiau taškų iš žaidimo nepelnė. Dar 5 taškus mūsiškiai surinko nuo baudų metimo linijos, nuo kurios atakavo vos 50 proc. taiklumu. Po O.Lafayette‘o 3 baudų metimų iš 6 „Žalgiris“ pirmavo 43:30, tačiau likusios 220 sekundžių buvo bevaisės ir po 30 minučių žaidimo kauniečiai buvo priekyje 43:39.

Nepaisant D.Lavrinovičiaus baudos metimo ir A.Juškevičiaus tritaškio, „Lietuvos rytas“ likus žaisti 8 minutes buvo priartėjęs iki minimumo (46:47). Veržliai sužaidęs A.Juškevičius užbaigė reidą po krepšiu, po jo pramestos baudos ir atkovoto kamuolio tą patį padarė R.Kaukėnas, o po M.Kuzminsko perdavimo lengvus taškus iš po krepšio pelnė K.Lavrinovičius – 53:46. Praleidę du J.Blūmo taškus ir išsimesdami kamuolį praradę žalgiriečiai patys save įvarė į kampą. E.Bendžius iškart šovė tritaškį, po to dar 2 ir Vilniaus komanda išsiveržė į priekį 57:53. Keturias minutes trukusią sausrą nutraukė ir vėl tik 1 taiklus O.Lafayette‘o baudos metimas. Užtat kitoje atakoje Oliveris smeigė rezultatą išlyginusį tritaškį – 57:57. Vieną baudą įmetė ir R.Javtokas, bet R.Seibutis greitą ataką užbaigė dvitaškiu su pražanga – 60:58. Tada po D.Lavrinovičiaus perdavimo įdėjo K.Lavrinovičius, „Žalgiris“ apsigynė ir likus pusantros minutės M.Popovičius išradingu prasiveržimu vėl išvedė kauniečius į priekį – 62:60. Po minutės pertraukėlės neturėjęs kur kamuolio dėti J.Blūmas visgi surado įkertantį R.Seibutį – 62:62. Tuomet abi komandos apsikeitė nerezultatyviomis atakomis ir paskutiniam antpuoliui „Žalgiris“ turėjo 16,6 sekundės, bet O.Lafayette‘as suklydo išmesdamas kamuolį ir tiek pat laiko liko „Lietuvos rytui“. Po minutės pertraukėlės iš vidutinio nuotolio prametė E.Bendžius ir komandoms teko žaisti pratęsimą – 62:62.

Pirmuosius taškus pratęsime sužaidus minutę nuo baudų metimo linijos pelnė O.Lafayette‘as – 64:62. Tada žalgiriečiai neblogai gynėsi nuo 47 sekundes trukusios varžovų atakos, bet paskutinę akimirką iš toli atakavęs R.Seibutis išprovokavo pražangą, o kitoje atakoje E.Bnedžius smeigė tritaškį – 67:64. Tuo pačiu nepavyko atsakyti K.Lavrinovičiui, bet ir N.Nedovičius prametė dvi baudas. Po krepšiu prasiveržęs M.Popovičius ir apsigynus baudas sumetęs M.Kuzminskas vėl persvėrė svarstykles į „Žalgirio“ pusę – 68:67. Tarp dviejų netaiklių M.Popovičiaus ir M.Kuzminsko tritaškių N.Nedvočius įterpė baudų metimus, po to pridėjo dar du ir „Lietuvos rytas“ įgijo 3 taškų persvarą (71:68). Likus žaisti 8 sekundes baudas sumetė ir M.Popovičius, iškart po to tą patį padarė ir N.Nedovičius, o paskutinė „Žalgirio“ ataka klostėsi chaotiškai – 70:73.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA