„Girstučio” baseinai jau pripildyti vandeniu (foto) | Kas vyksta Kaune

„Girstučio” baseinai jau pripildyti vandeniu (foto)

kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybei planuojant vasaros pradžioje atverti kultūros ir sporto rūmų „Girstutis” duris, ketvirtadienį į baseinus buvo pradėtas leisti vanduo.

„Į visus baseinus turime prileisti vandens, jog įsitikintume, ar visos sistemos veikia nepriekaištingai. Šiandien pilnai bus pripildyti pramoginėje zonoje esantys baseinai, iki rytojaus – didysis 50 metrų ilgio sportininkų baseinas”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Moderniausiame Lietuvoje baseine „Girstučio” kultūros ir sporto rūmuose, užbaigus statybos darbus, jau baigtas baseino patalpų tvarkymas ir valymas. Rūmuose dirbanti valstybinė komisija tikrina, kaip veikia elektros instaliacijos sistemos, ventiliacijos sistemų ir baseinų vandens sistemų paleidimo darbai.

50 m. ilgio „Girstučio” baseinas su 8 plaukimo takeliais atitinka visus tarptautinius reikalavimus. Greta sportinio baseino, pramoginėje zonoje, įrengtas 25 m. ilgio apšilimo baseinas, sūkurinės vonios, pirtys, baras.

Naujasis baseinas – tai ne tik puiki treniruočių bazė sportininkams, bet ir labai geras kompleksas kauniečiams ir miesto svečiams. Lietuvoje šis plaukimo kompleksas bus pirmasis, kuriame įrengta ir pramogų vieta, ir sportinis baseinas, ir erdvės treniruotėms bei mankštoms.

Šiuo metu planuojama įkurti naują biudžetinę įstaigą, kuri būtų pajėgi prižiūrėti abi: sportinę ir pramoginę „Girstučio” rūmų dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA