Kauno dramos teatras alsuoja pasiruošimo premjerai „Mėnuo kaime“ nuotaikomis (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Kauno dramos teatras alsuoja pasiruošimo premjerai „Mėnuo kaime“ nuotaikomis (foto, video)

donatasstankevicius.com nuotr.

Iki Valiaus Tertelio režisuojamos premjeros „Mėnuo kaime“ likus vos daugiau nei savaitei, spektaklio kūrybinė grupė iš repeticijų salės persikėlė į Didžiąją sceną. Pasak teatro generalinio direktoriaus ir vieną pagrindinių vaidmenų kuriančio aktoriaus Egidijaus Stanciko, tai antroji sunkiausia repeticija, nes įžengiama į tikrąją spektaklio gyvavimo erdvę. Tuo tarpu pirmoji – kai į rankas paimama spektaklio pjesė.

Kol aktoriai vaidina dar tuščioms salės kėdėms ir laukia balandžio 12-ąją sugūžėsiančių teatro mėgėjų, galima prisėsti salės kamputyje ir stebėti pasiruošimo darbus. Prie mažo stalelio su stalinės lempos apšviestu pjesės tekstu pirmoje eilėje sėdi spektaklio režisierius Valius Tertelis, kuris ir vadovauja visam kūrybiniam darbui. Iš užkulisių vis pasigirsta įprastai spektaklio metu nebylių žmonių balsai. „Dar pakelkim štangas į viršų“, – kažkas surinka scenos viršuje, „kada ši muzika turi skambėti?“, – nuaidi klausimas iš garso režisieriaus kambarėlio.

Kuris laikas Nacionaliniame Kauno dramos teatre rusų klasika buvo kiek primiršta. Tad šįkart Ivano Turgenevo dramos premjera savo vietą nuostabiai atranda neužpildytoje teatro repertuaro nišoje. Pats spektaklio režisierius Valius Tertelis, beje, dažniausiai girdintis Maskvos žiūrovų plojimus „Piotro Fomenkos dirbtuvių“ teatre, prisipažįsta, kad šioje pjesėje jį labiausiai jaudina meilės tema. Čia jos tiek daug ir ji tokia įvairialypė: platoniška, motiniška, be atsako, aistringa, pirmoji… Nesvarbu, kad nuo pjesės sukūrimo praėjo beveik du šimtmečiai, režisierius neabejoja – vertybės nesikeičia ir išlieka tos pačios – ar tai būtų XIX ar XXI amžius. Aktoriai tik pritariančiai linkčioja galvomis ir tikina, kad šis siužetas gali pasikartoti ir mūsų kasdieniuose gyvenimuose.

Kaip premjeros „Mėnuo kaime“ kūrybinei grupei pavyksta jaukintis Didžiąją sceną, kokius vaidmenis kuria aktoriai ir kaip juos vertina, galite išvysti kūrybinės grupės „Ars Mosh” parengtame video, informuoja Nacionalinis Kauno dramos teatras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA