Pirmą kartą pavasarinė paroda „Ką pasėsi…“ pasitinkama dar nenutirpus sniegui | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą pavasarinė paroda „Ką pasėsi…“ pasitinkama dar nenutirpus sniegui

terra.zum.lt nuotr.

Iškritęs sniegas tradicinės pavasarinės parodos „Ką pasėsi…“ rengėjams sukėlė papildomų rūpesčių, bet panikos neišprovokavo. Balandžio 4 – ąją Kaune, Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) teritorijoje tris dienas vyksiantis tarptautinis renginys dėl gamtos stichijos išdaigų turės kiek pakoreguoti formatą, bet, kaip visuomet, lauks tūkstančių lankytojų.

Pasak ASU Žemės ūkio ir technologijų parko direktoriaus Virginijaus Venskutonio, tikimasi, jog į renginį atvyks tie, kurie ankstesniais metais apsilankymo jame atsisakydavo dėl sėjos. „Dabar aišku, kad laukai tikrai nebus dirbami, todėl ūkininkai, laukdami pavasario, turės progą susipažinti su pagrindinėmis savo veiklos srities naujienomis“, – įsitikinęs V. Venskutonis.

Parodos rengėjai, laukdami pirmosios jos dienos, šiuo metu rūpinasi, jog nuo ekspozicijų aikštelių ir gatvių būtų nuvalytas sniegas.

„Ką nukasime tas nesugrįš“, – su šypsena sakė Aleksandro Stulginskio universiteto (buvusio LŽŪU – aut. past.) Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko Parodų centro direktorė Birutė Steikūnienė.

Anot jos, sniegas pakoregavo ir dalyvių sąrašą. Nors šįmet buvo nuspręsta sumažinti prekybos sodinukais plotą jis dar labiau susiaurėjo dėl atšąlusio klimato. Kasdien, B. Steikūnienės pasakojimu, smulkieji prekybininkai skambina ir prašo grąžinti dalyvio mokestį.

Nepaisant to, padidėjo kitų dalyvių skaičius. Jei įprastai savo paslaugas ir prekes pristatydavo apie 250 bendrovių, tai šįmet jų bus net 331. Iš jų 20 proc. – nauji „Ką pasėsi…“ dalyviai, kurių didžioji dalis atstovauja statybos sektorių.

B. Steikūnienė pasakojo, jog parodos plotas, siekiantis daugiau nei 20 hektarų, nedidėja, tačiau kasmet, po renginio peržiūrint šimtus iš paukščio skrydžio darytų nuotraukų, keičiama jo koncentracija. Būtent todėl pirmą kartą įrengtas laikinas paviljonas, užimsiantis apie 1400 kvadratinių metrų plotą.

„Patiesėme jame kilimą, bet tai neišgelbės. Dabar galvojame kaip pastatėlį šildyti“, – pasakojo parodos rengėjai.

Per tris dienas bus surengti ir 38 seminarai. Šįmet ypač akcentuojamas žuvininkystės sektorius ir naujos jo galimybės.

„Ką pasėsi…“ metu ketinama medaliais apdovanoti ir dešimt pažangiausių produktų sukūrusių įmonių bei tris ASU mokslininkų grupes, pripažintas inovatyvių produktų kūrėjomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA