„Pavasario alėja” miesto centre sukvietė gausų vaikų ir tėvelių būrį (foto, video) | Kas vyksta Kaune

„Pavasario alėja” miesto centre sukvietė gausų vaikų ir tėvelių būrį (foto, video)

Organizatorių nuotr.

Antrąją šv. Velykų dieną Kauno centre šurmuliavo vaikai. Šventėje „Pavasario alėja“ mažuosius ir jų tėvelius džiugino smagus klounų spektaklis. Nors velykinį savaitgalį subjuręs oras tapo rimtu iššūkiu šventės organizatoriams ir dalyviams, nuotaiką jau nuo šio ketvirtadienio Laisvės alėjoje kėlė Kauno lopšelių ir darželių auklėtinių ir pradinių mokyklų mokinių darbų paroda „Margiausias Šv. Velykų margutis“, informuoja organizatoriai.

„Laukiantiems pavasario balandžio 1-oji iškrėtė didelį pokštą – atsiuntė į Kauną žiemiškus orus. Gaila, kad teko Laisvės alėjoje nukabinti tuos vaikų pieštus margučius, kurie neatlaikė smarkaus vėjo, lietaus ir pūgos. Parodos „Margiausias šv. Velykų margutis” komisija nusprendė, kad šiais metais apdovanojimas už gražiausią margutį keliauja į “Žemynos” lopšelį-darželį,”- teigė renginio „Pavasario alėja“ koordinatorius Andrius Palionis.

Parodoje savo kūrybinius darbelius pristatė 86 švietimo įstaigos. Organizatoriai skaičiuoja, jog šiais metais mažieji kauniečiai Pavasario alėjai sukūrė net pusę tūkstančio margučių.

Sukurti šviesią pavasario šventę miestiečiams, o ypač – mažiesiems, išnešti šv. Velykų džiaugsmą iš namų į miesto erdves. Tokią šviesios atminties Irenos Matijošaitienės, iki šiol buvusios renginio organizatore ir globėja, idėją įgyvendina renginio “Pavasario alėja” organizavimą tęsiantys kiti visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA