Kurk geresnę šalies ateitį su „Lietuva 2.0” | Kas vyksta Kaune

Kurk geresnę šalies ateitį su „Lietuva 2.0”

Šią savaitę startavo pilietinių iniciatyvų projektas Lietuva 2.0, kurio pagalba bus galima įsitraukti į valstybės gyvenimą ir savo pastangomis prisidėti kuriant Lietuvą.

Lietuva 2.0 nėra skirta visiems. Šis soc. tinklas – tik visuomeniškai aktyviems, sąmoningiems žmonėms, jaučiantiems vidinį poreikį „veikti“.

Lietuva 2.0 – tai el. demokratijos socialinis tinklas, sukurtas įvertinant visus konkurentų trūkumus, ir paverčiantis juos privalumais. Akivaizdu, kad orientacija čia yra ne į draugus ir jų „pletkus“, o į visuomenei svarbius klausimus ir rezultatą. Skirtingai nei bet kur kitur, žmonės čia vienijami ne pagal realaus pasaulio pažintis, o pagal domėjimosi sritis, konkrečias idėjas ar valdžios sprendimus. Tokiu būdu kuriamos prielaidos atsirasti naujoms pažintims, smegenų šturmo būdu gimti puikioms idėjoms ir susiburti komandoms, kurios jas įgyvendintų. Čia ne vieta pramogoms ir juokeliams “apie nieką” – gera nuotaika, žinoma, labai laukiama, tačiau ji turi kažkur vesti, būti susijusi su valstybės gyvenimu arba tūlam nepažįstamajam parodyti šviesą, įkrėsti bent kiek proto.

Lietuva 2.0 tau, jei:

  • Esi aktyvus „internautas“, rašantis tinklaraštį arba turintis nemažai „pasekėjų“ soc. tinkluose, jeigu turi nuomonę bene visais Tau įdomiais klausimais ir visada atsiranda tą nuomonę palaikančių – mums reikia Tavęs! Naudok Lietuva 2.0 taip, kaip ir kitus soc. tinklus – kelk nuorodas į savo straipsnius, viešai reikšk savo nuomonę ir nustebsi pamatęs, kaip Tavo pastangos tampa reikšmingų pokyčių Lietuvoje pradžia.
  • Esi jaunas politikas, norintis, kad tave išgirstų, norintis keisti padėtį Lietuvoje, tikintis, kad pažangai tereikia tik politinės valios, bet nežinai, kaip žengti pirmuosius žingsnius. Supranti, kad Tavęs laukia ilgas kelias iki Tavo partijos sąrašo viršaus, o kol tai atsitiks, neišvengiamai susidursi su realybe ir tavo entuziazmas nuslūgs. Lietuva 2.0 – dirva Tau, čia būsi išgirstas, Tavo pasiūlymai bus įgyvendinti, o Tu pats būsi išrinktas daug greičiau nei tai pavyktų padaryti veikiant įprastais būdais.
  • Esi jau prasimušęs politikas, tačiau Tavo genialios idėjos stringa biurokratijos pinklėse. Posakis „trūksta politinės valios“ yra Tau taip gerai pažįstamas.. Lietuva 2.0 – būtent ta vieta, kur gali jas ištraukti iš stalčiaus, pristatyti visuomenei ir šios padedamas įgyvendinti šaliai taip reikalingus pokyčius – dėl to daug greičiau nei tikėjaisi kandidatuoti į aukščiausius postus valstybėje.
  • Esi savo srities specialistas, ir politika Tavęs nedomina, tačiau soc. tinkluose seki ne vieną aukščiau aprašytą asmenį, skaitai jų tinklaraščius, mielai įsitrauki į diskusijas su jais ir pasidalini savo tiek ekspertine, tiek diletantiška nuomone, nes Tau paprasčiausiai rūpi. Esi užsitikrinęs pragyvenimo šaltinį, gauni pakankamai pajamų, Lietuvoje Tau gyventi gera, tad neketini nei emigruoti, nei skųstis gyvenimu. Nori, kad tokių žmonių kaip Tu Lietuvoje būtų kuo daugiau, kad su senais savo draugais galėtum išvažiuot ne tik prie ežero, bet ir į Jamaiką? Valstybė – tai Tu, todėl skirk bent mažą dalelę savo entuziazmo ir energijos savo šaliai, ir netruksi pastebėti, kaip galinčių sau leisti su Tavimi keliauti į Jamaiką randasi vis daugiau.
  • Esi viskuo nepatenkintas, Lietuva nusivylęs, nuolat kaltini aplinką, tačiau viduje girdi balsą, šaukiantį apie neišnaudotas galimybes ir sustojusį asmeninį tobulėjimą? Dėl nesėkmingo gyvenimo ir, be abejo, nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių savo vidinio potencialo išnaudoti neturi galimybių? Taip, čia vieta ir Tau. Tark sau, kad viskas yra įmanoma, pasidalink savo problemomis su kitais ir pamatysi, kaip bendruomenė randa jų sprendimo būdus arba nukreipia Tave teisingu keliu! O galbūt su tokiomis pačiomis problemomis susiduria ir daugybė kitų Tau visai nepažįstamų žmonių? Jūs bendromis jėgomis tikrai galite visiems laikams pakeisti savo gyvenimus!
  • Esi Lietuvos pilietis, negalintis priskirti savęs nė vienai iš aukščiau išvardintų kategorijų, tačiau norėtum patekti į kurią nors iš jų arba tiesiog jauti poreikį veikti – ateik, ir būtinai atrasi čia ką nors sau!

Tikime, kad Lietuvoje yra pakankamai tokių žmonių ir jie, sutelkę savo protus gali paversti Lietuvą lydere, į kurią lygiuotųsi visas pasaulis. Taip, optimizmas ir idealizmas tikrai nėra mums svetimas, tikimės, kad mūsų užsidegimas įkvėps Lietuva 2.0 bendruomenę siekti didelių tikslų, ir visi kartu sukursime tokią Lietuvą, kokią norime matyti!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA