Kaunėnai surengė gamtos išsaugojimo ir globos šventę (foto) | Kas vyksta Kaune

Kaunėnai surengė gamtos išsaugojimo ir globos šventę (foto)

kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto Kaunėnų bendruomenė surengė šventę, kurios metu bendruomenės nariai ir miesto moksleiviai rašė rašinius ir kūrė piešinius gamtos išsaugojimo ir jos globos tema. Šventę vainikavo jos dalyvių pagamintų inkilų iškėlimas.

Į šį kvietimą atsiliepė, konkursuose dalyvavo Vaikų globos namų „Pastogė”, Jaunųjų turistų centro, „Purienų” vidurinės, M. Mažvydo ir A. Griniaus pagrindinių mokyklų, A. Smetonos gimnazijos mokiniai bei mokytojai. Jie rašė laiškus Žemei, kūrė eiles, piešė piešinius, gamino inkilus.

Atliktus darbus vertino dailininkė Irena Jauniškienė (komisijos pirmininkė), dailininkė Ona Staskevičienė, architektai Jonas Lukšė, Vaidas Tamošiūnas ir kt.

„Lietuva yra viena iš nedaugelio, o gal ir vienintelė, kuri gamina ir kelia inkilus paukščiams, todėl reikia tęsti šią gražią mūsų tautos tradiciją”, – sakė Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejaus Ornitologijos skyriaus vedėjas Saulius Rumbutis.

Pasaulinės poezijos dienos išvakarėse Kaunėnų bendruomenės inkilų kėlimo šventėje dalyvavo ir eiles skaitė Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas – Elmiškis ir poetas Viktoras Rudžianskas.

Už aktyvų dalyvavimą konkursuose ir prizines vietas mokiniams bei jų vadovams buvo įteikti apdovanojimai. Prizus – knygas, kompaktinius diskus, gėles, kvietimus, į teatrą – skyrė rėmėjai: Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyrius, „Nemuno” savaitraštis, T. Ivanausko zoologijos muziejus, UAB „Irgita”, V. Kudirkos bibliotekos „Vitebsko” filialas, Lietuvos universitetų moterų asociacija (LUMA), Kauno kamerinis, Lėlių, Pantomimos ir plastikos teatrai, Kauno styginių kvartetas (vad. S. Bartulis), salonas „Tarp gėlių”, Kauno moksleivių aplinkotyros centras ir kt.

Inkilai buvo iškelti Kalniečių parke. Juos kėlė ir Kauno miesto tarybos narys Kazimieras Nausėda. Tikimasi, kad juose apsigyvens varnėnai ir zylutės, kurie savo giesmėmis džiugins parko lankytojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA