Trys Kauno menininkės apdovanotos savivaldybės Kultūros ir meno premijomis | Kas vyksta Kaune

Trys Kauno menininkės apdovanotos savivaldybės Kultūros ir meno premijomis

Asociatyvi/kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto tarybos sprendimu kultūros ir meno premijos, siekiančios 10 tūkst. Lt, skirtos trims Kauno menininkėms: Dovilei Gimberienei, Birūtai Komskienei ir Jolantai Šmidtienei.

Paskelbus paraiškų priėmimą buvo gauta 12 paraiškų, kuriose Kultūros ir meno premijas įteikti buvo pasiūlyta įvairioms meno rūšims atstovaujantiems talentingiems mūsų miesto menininkams, savo darbais ir veikla garsinantiems Kauną ir prisidedantiems prie miesto kultūrinio gyvenimo formavimo.

Paraiškas įvertinusi Kultūros ir meno taryba nusprendė 10 tūkst. Lt siekiančias premijas skirti 3 meno atstovėms. Premija skirta poetei, rašytojai Dovilei Gimberienei (Zelčiūtei ) už 2011 m. išleistą eilėraščių rinkinį „Paleisk mano ranką” ir pokalbių apie teatrą knygą „Po repeticijos”. Kultūros ir meno tarybos sprendimu premija taip pat skirta dailininkei, meno ir visuomeninių projektų organizatorei Jolantai Šmidtienei už tekstilės kūrinių projektą „Juoda šviesa” ir kasmetinę miesto pagrindinės eglės apipavidalinimo koncepciją.

Taip pat nuspręsta premiją skirti choreografei, Kauno šokio teatro „Aura” įkūrėjai ir meno vadovei Birūtai Komskienei (Letukaitei) už scenos meno puoselėjimą, laimėjimus nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose, ilgametę aktyvią ir reikšmingą kultūrinę veiklą. Kauno miesto taryba praėjusį ketvirtadienį patvirtino Kultūros ir meno tarybos siūlymams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA