Įvairių Kauno tarnybų atstovai sprendė sumodeliuotas ekstremalias situacijas mieste | Kas vyksta Kaune

Įvairių Kauno tarnybų atstovai sprendė sumodeliuotas ekstremalias situacijas mieste

"Kas vyksta Kaune" skaitytojo Pauliaus I. nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyrius nuolat rengia pratybas, kurių metu visų atsakingų skyrių ir tarnybų atstovai sprendžia sumodeliuotas ekstremalias situacijas, praneša savivaldybės atstovai.

Praėjusį penktadienį Kauno miesto savivaldybėje vyko Civilinės saugos stalo pratybos, kuriose dalyvavo Miesto tvarkymo, Statybos, Socialinių paslaugų skyrių, Greitosios medicinos pagalbos, ugniagesių, transporto organizavimo, transporto įmonių, AB „Lesto”, UAB „Kauno gatvių apšvietimo”, „Kauno švaros”, policijos, seniūnijų atstovai ir kitų tarnybų vadovai bei specialistai.

Civilinės saugos stalo pratybose buvo nurodytos konkrečios vietos, kuriose nuvirtę medžiai, nutraukti elektros laidai, gatvėse negalimas transporto eismas, todėl atitinkamos tarnybos vadovai sprendė, kokių priemonių imtųsi, kokios pagalbos prašytų.

Pratybų metu visų skyrių ir tarnybų atstovai pasisakė, ką ir kaip pirmiausiai atliktų. Buvo akcentuota, kad pirmiausiai būtų pasirūpinta sužeistais ir netekusiais gyvenamo būsto žmonėmis.

Po to būtų greitai reaguojama į tuos pranešimus, kuriuose nurodoma, kad viena ar kita situacija pavojinga žmonėms. Pavyzdžiui, kelia pavojų nutrūkę elektros laidai, gali nuvirsti medžiai ant namų, gatvių ir kt.

Policijos atstovas sakė, kad prie visų įvažiavimų į Kauno miestą budėtų policijos patruliai, kurie informuotų atvykstančius apie esamą situaciją ir nukreiptų važiuoti ten, kur nėra pavojaus. Pasitarimo metu buvo nurodyta, kad apie būtinus ir atliktus darbus tuojau pat būtų pranešama Ekstremalių situacijų valdymo centrui.

„Tokias pratybas rengti būtina, nes ištikus pavojui nėra kada mąstyti, ką pirmiausiai būtina atlikti. Pratybos yra egzaminas, kurį išlaikius, esant ekstremaliai situacijai, įgytas žinias galima pritaikyti realybėje”, – teigė Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus.

Pasitarime dalyvavo ir apie pasirengimą darbui ekstremalių situacijų metu kalbėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA