Valdžios pažadai – per 2013-2015 m. į Kauno gatves bus investuoti 207 mln. litų | Kas vyksta Kaune

Valdžios pažadai – per 2013-2015 m. į Kauno gatves bus investuoti 207 mln. litų

Kauno miesto taryba patvirtino miesto gatvių priežiūros 2013-2015 m. programą, kuriai iš įvairių šaltinių planuojama pritraukti daugiau nei 207 mln. litų, skelbia Kauno savivaldybė.

Programoje numatyta panaudoti 55,3 mln. litų Europos Sąjungos fondų lėšų, iš Kelių priežiūros ir plėtros programos – 39,9 mln. litų, iš Vyriausybės tikslinių ir rezervo lėšų – 80 mln. litų, iš Kauno savivaldybės skolintų lėšų – 11,7 mln. litų.

„Reikia pabrėžti, jog programa, priešingai nei ankstesniais metais, yra sudaryta atsižvelgiant į realias finansines galimybes, todėl gatvių sąrašas nėra labai ilgas. Nenorime dalinti tuščių pažadų, todėl ši programa padės nesiblaškyti ir nuosekliai vykdyti numatytus darbus”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Deja, visi patenkinti negali būti, kiekvienam atrodo, kad jo gatvei labiausiai reikia remonto. Tačiau tenka rinktis ir pirmiausiai nukreipti lėšas ten, kur jų jau dabar reikia labiausiai. Manau, ši programa taip ir sudaryta”, – kalbėjo vicemeras Vasilijus Popovas.

Programos vykdymui šiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos planuojama gauti apie 13 mln. Lt. Už šias lėšas bus atliekamos inžinerinės paslaugos, gatvių priežiūros, tiesybos, rekonstrukcijos ir remonto darbai. Iš šios sumos 5 mln. Lt bus skirti gatvėse esančių duobių tvarkymui.

Kauno miesto taryba ketvirtadienį taip pat patvirtino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos inicijuotą protokolinį pavedimą, kuriuo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius įpareigotas perskirstant šių metų miesto biudžetą rasti ir skirti papildomus 4 mln. litų gatvių tvarkymui.

Į Kauno miesto gatvių priežiūros 2013-2015 metų programą perkelti 2012-2014 metų programoje neatlikti projektavimo darbai ir tęstiniai rekonstrukcijos projektai: A. Juozapavičiaus pr., Parodos g. ir K. Petrausko g. dalies rekonstrukcijos bei kiti darbai.

Šiais metais planuojama pradėti K. Petrausko g. atkarpos nuo Vydūno al. iki Radvilėnų pl., prie Panemunėje pastatytų socialinių būstų esančios Tilto gatvės rekonstrukcijos darbus. Šiemet bus parengtas techninis Raudondvario plento rekonstrukcijos projektas.

Tarybos patvirtintoje gatvių priežiūros programoje numatyta tvarkyti daugiau mažesnių gatvių nei pernai. Šiemet ketinama tvarkyti Aušros g., Biruliškių g., Technikos g., Žemaičių pl., Jurbarko g., Tvirtovės al. Taip pat planuoja rekonstruoti Taikos ir Pramonės pr. žiedinę sankryžą, o ant Utenos g. viaduko pakloti naują asfaltbetonio dangą.

Programoje numatoma daugiau dėmesio skirti gatvių remonto projektavimo darbams ir tiltų techninei eksploatacijos priežiūrai. Kasmetiniam mieste esančių tiltų atnaujinimui šiemet bus skirta 0,5 mln. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA