Per metus Kaune pašalinta daugiau nei 100 nenaudojamų automobilių | Kas vyksta Kaune

Per metus Kaune pašalinta daugiau nei 100 nenaudojamų automobilių

Užsienio spaudos nuotr.

Pastebėję kiemuose ar gatvėse stovinčius nenaudojamus automobilius, kauniečiai raginami nedelsiant apie tai informuoti savo seniūnijos specialistus. Per praėjusius metus Kaune buvo pašalinta 110 neeksploatuojamų transporto priemonių.

Gavę informaciją iš gyventojų, organizacijų ar patys pastebėję kiemuose ar gatvėse stovinčius netvarkingus nenaudojamus automobilius, seniūnijų specialistai operatyviai informuoja policiją, pateikdami automobilių duomenis ir nuotraukas.

„Apleisti automobiliai kelia daug nepatogumų, juose apsigyvena asocialūs asmenys, automobiliai paverčiami šiukšlių konteineriais. Jeigu jie palikti gatvėse, trukdo eismui”, – teigė Kauno seniūnų sueigos pirmininkas Algimantas Vilkevičius.

Pernai Kaune buvo pašalinta 110 neeksploatuojamų automobilių. Jų savininkai po raštiško perspėjimo nesiėmė jokių priemonių ir iki nurodyto termino neįvykdė perspėjime nurodytų sąlygų.

Pasak A. Vilkevičiaus, dažniausiai su šia problema susiduria miegamieji mikrorajonai – Šilainiai, Eiguliai, Dainava – kur šalia daugiabučių nėra palikta pakankamai vietos statyti automobilius. Kartais pasitaiko atvejų, jog automobiliai priklauso senyvo amžiaus žmonėms, kurie jį eksploatuoja tik šiltuoju metu sezonu, dėl to gyventojams atrodo, jog transporto priemonė yra nenaudojama.

Policija nustato automobilių savininkus ar naudotojus ir gali taikyti jiems administracinio poveikio priemones. Jei automobilio savininkas nuo pareigūno raštiško perspėjimo nesiima jokių priemonių, priklausomai nuo pažeidimų skaičiaus jam gali būti skiriama bauda nuo 250 Lt iki 1000 Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA