Kaune paminėta žemės diena | Kas vyksta Kaune

Kaune paminėta žemės diena

Kaunas.lt nuotr.

Šį trečiadienį, kovo 20 d., visame pasaulyje minima Žemės diena. Tradiciškai šia proga daugybė renginių vyksta ir Kaune. Vidurdienį miesto moksleiviai rinkosi prie centrinių Kauno miesto savivaldybės rūmų, kur buvo iškilmingai iškelta Žemės dienos vėliava, skelbia miesto savivaldybė.

„Mieli mokiniai, sveikinu jus Žemės dienos proga. Dar šaltoka, bet vis dėlto pavasaris ateina. Šiandien į Kauną susirinko vaikai iš daugelio Lietuvos rajonų. Jie dalyvauja leidyklos „Lututė” renginyje Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Tai vaikai, kurie myli gamtą, saugo ją ir moko tai daryti kitus. Manau, kad ir jūs esate gamtos bičiuliai, keliate inkilus paukšteliams, neteršiate aplinkos, puoselėjate savo aplinką, kad visiems būtų gražiau ir mieliau gyventi”, – susirinkusius į Žemės dienos minėjimą sveikino miesto meras Andrius Kupčinskas.

Skambant „Ąžuolyno” pučiamųjų orkestro atliekamam maršui, meras A. Kupčinskas, UAB „Kauno švara” generalinis direktorius Dalius Tumynas ir Kauno Viktoro Kuprevičiaus vidurinės mokyklos auklėtinė Monika iškėlė Žemės dienos vėliavą.

Žemės dienos minėjimas šį trečiadienį vyko ir „Vitebsko” bibliotekoje. Ją surengė Kaunėnų bendruomenė ir V. Kudirkos bibliotekos „Vitrebsko” filialas. Vakar bibliotekoje vyko kūrybinė akcija „Linkėjimai žemei”. Artėjant pavasariui moksleiviai kartu su mokytojais ir pavieniai Kalniečių bei Eigulių gyventojai prieš Žemės dieną gamino inkilus – „Svajonių namus” paukščiams, vyko ir piešinių bei rašinių konkursai. Šį trečiadienį vyko susitikimas su poetu Robertu Keturakiu, konkursų nugalėtojų apdovanojimas ir inkilų kėlimas Kalniečių parke.

Zoologijos muziejuje vyksta susitikimas su ornitologu Sauliumi Rumbučiu. Renginiai Žemės dienos proga vyksta daugelyje mokyklų, V. Kudirkos bibliotekos filialuose ir muziejuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA