„Aukso paukštę“ sugavo ir Kauno mišrus choras „Saluto“ | Kas vyksta Kaune

„Aukso paukštę“ sugavo ir Kauno mišrus choras „Saluto“

kaunas.lt nuotr.

Savaitgalį Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje vykusio Kauno mišraus choro „Saluto” koncerto metu jo vadovei Ramutei Štreimikytei buvo įteikta „Aukso paukštė”. Tai vienas garbingiausių šalies mėgėjų meno kolektyvų apdovanojimų. Juo pagal nominaciją „Naujai suspindusi žvaigždė” buvo įvertinta choro veikla ir pasiekimai, įsitvirtinę dar gana trumpoje, penkerius metus trunkančioje kūrybinėje kolektyvo biografijoje.

Įteikdamas „Aukso paukštės” statulėlę, Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa akcentavo, jog „Saluto” – tai visuomeniniais pagrindais dirbantis choras: „O tai yra unikalu ir sveikintina, nes taip dirba tikri entuziastai, tikri muzikos mylėtojai”.

Choristus ir jų vadovę taip pat sveikino LR Kultūros ministerijos Regionų kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Sinkevičienė, įteikusi chorui Kultūros ministro Šarūno Biručio pasirašytą diplomą. Choro repertuaro papildymui vertingą dovaną įteikė ir Lietuvos liaudies kultūros centro Muzikos poskyrio vadovė ir vyriausioji specialistė Aurelija Andrejauskaitė.

Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko dovaną už populiarinamas chorams skirtas dainas, Kauno garsinimą užsienio šalyse, aktyvų dalyvavimą miesto šventėse choristams įteikė Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas. Sveikinimo žodžius išsakė ir Lietuvos chorų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Leokadija Januškienė.

Dėkodama už apdovanojimą ir sveikinimus, choro vadovė Ramutė Štreimikytė linkėjo visiems kuriančių ateitį drąsių svajonių, neprarasti gebėjimo stebėtis, daryti tai, ko trokšta širdis. „Aukso paukštė” – viena iš kiekvieno kolektyvo kilnių svajonių, auginamų nepaliaujamu ir nuoširdžiu darbu ir nusišypsanti tada, kai dirbama ne dėl apdovanojimų, o visa širdimi savo malonumui ir klausytojų džiaugsmui.

Gausiai susirinkusiems klausytojams choristai šeštadienį padovanojo spalvingą puokštę įvairių stilių dainų – pamėgtų, jau įsitvirtinusių choro repertuare, ir dar nedainuotų, pirmą kartą pateiktų koncertinei scenai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA