Kai kurie kauniečiai piktinasi senų socialinių plakatų kalbos taisyklingumu (plakatų foto) | Kas vyksta Kaune

Kai kurie kauniečiai piktinasi senų socialinių plakatų kalbos taisyklingumu (plakatų foto)

outdoormuseum.lt nuotr.

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovų, pastaruoju metu savivaldybės Valstybinės kalbos kontrolės skyrius sulaukia miestiečių skambučių dėl viešojo transporto stotelėse iškabintų socialinių reklamų. Gyventojai piktinasi, jog reklaminiuose plakatuose yra kalbos klaidų.

Prieš pusantrų metų reklama Kaune buvo pradėta eksponuoti senųjų lietuviškų reklaminių plakatų kolekcija. Projekto „Outdoor museum” organizatoriai – bendrovė JCDecaux Lietuva” – savo įrengtose viešojo transporto stoginėse iškabino geriausius 1900-1940 m. reklaminių plakatų pavyzdžius.

„Visa lauko reklama, įskaitant ir reklamą stoginėse, privalo būti suderinta su savivaldybe. Bendrovė jokių pažeidimų nėra padariusi, o teisės nurodyti, kokia reklama turėtų ar neturėtų būti viešojo transporto stotelėse, mes neturime”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjos pavaduotoja Sonata Šėlienė.

Rinktiniuose „Outdoor museum” reklaminiuose plakatuose dominuoja patriotinės ir socialinės reklamos temos – tautiškumo puoselėjimas, aplinkos priežiūra ir tvarkymas, atsakingas alkoholio vartojimas, ūkininkavimas ir net kova su krize.

„Kauniečiams suteikiame galimybę susipažinti su įdomia, bet iki šiol mažai žinoma Lietuvos istorijos dalimi. Kai kuriems demonstruojamiems plakatams yra daugiau nei 100 metų, dėl to gali būti, jog yra vienokių ar kitokių klaidų jose. Reklaminių plakatų eksponavimą ketiname tęsti ik šių metų pabaigos”, – teigė bendrovės „JCDecaux Lietuva” rinkodaros direktorius Vadimas Komarskis.

Senieji reklaminiai plakatai eksponuojami ne tik Kaune, bet ir Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Utenos, Alytaus, Kėdainių, Mažeikių, Tauragės, Kretingos bei Jonavos miestuose esančiuose „JCDecaux Lietuva” reklamos stenduose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA