KTU Karjeros dienose studentai ir įmonių atstovai siekė rekordo (foto, video) | Kas vyksta Kaune

KTU Karjeros dienose studentai ir įmonių atstovai siekė rekordo (foto, video)

Archyvo/ Kauno technologijos universiteto nuotr.

Trečiadienį Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų miestelyje vyko didžiausias Lietuvoje studentų ir darbdavių kontaktų apsikeitimo renginys „KTU Karjeros dienos“, subūręs per 3 tūkst. studentų ir per 90 įmonių. Renginyje ne tik aiškintasi apie praktikos ir darbo galimybes, bet ir siekta rankų paspaudimo rekordo, praneša KTU Karjeros centras.

Per du Universiteto rūmus išsidėsčiusiuose stenduose įmonių atstovai bendravo su studentais, atsakinėjo į jų klausimus, prisistatinėjo kaip potencialūs studentų partneriai ir darbdaviai. Studentams tai buvo puiki proga sužinoti darbo rinkos naujienas, pagalvoti apie ateities karjerą.

Per atidarymo renginį KTU rektorius prof. Petras Baršauskas dėkojo studentams už permainas nešantį smalsumą, taip pat įmonių vadovams, kurie patys atranda laiko atvykti ar atsiunčia įmonių atstovus dalyvauti tokiuose abiems pusėms naudinguose renginiuose. „Ne kartą esu minėjęs, kad vienas mūsų prioritetų yra darbas su verslu. Artimai bendradarbiaudami mes galėsime greitai reaguoti į specialistų poreikį – atnaujinti ar parengti naujas studijų programas, galėsime siųsti į praktikos vietas studentus ir sulaukti specialistų-praktikų su paskaitomis mūsų Universitete,“ – sakė rektorius.

„Karjeros dienų“ mecenatės, bendrovės „ABB“ svarbių klientų vadovas Saulius Girdvainis pasidžiaugė, kad jo įmonė kontaktų mugėje dalyvauja nuo pat pirmojo renginio. „Turime studentų, kurie atlieka praktiką ne tik Lietuvoje, bet ir Švedijoje, Suomijoje, Estijoje. Ką gali žinoti, gal jau rytoj prisidėsite prie didžiųjų projektų, apie kuriuos pasididžiuodami galėsite papasakoti savo vaikams“, – studentus drąsino įmonės atstovas.

Renginyje KTU ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią iki 2017 m. bendriems projektams numatoma skirti beveik 2 mln. litų, iš jų 1,2 mln. litų skirs „Lietuvos geležinkeliai“. Pasirašęs sutartį įmonės generalinis direktorius Stasys Dailydka dėkojo universitetui už gerai paruoštus specialistus. „Mūsų įmonė turi atidžiai sekti ir diegti naujausias technologijas, konkuruoti su kitų valstybių geležinkelio transportu. Atėję jauni specialistai padeda šiuos iššūkius įveikti, savo kompetenciją jie įrodo sėkmingai dirbdami su didelio biudžeto projektais“, – sakė direktorius.

„Lietuvos geležinkelių“ KTU Ekonomikos ir vadybos fakultetui skirtas finansavimas bus panaudotas naujai programinei įrangai diegti, modernioms laboratorijoms įrengti, infrastruktūrai atnaujinti. Bendradarbiaudami su „Lietuvos geležinkeliais“ fakulteto dėstytojai turės galimybę atlikti įvairius organizacijai naudingus tyrimus, praktikoje pritaikyti ekonominius bei vadybinius modelius. „Manau, bendradarbiaujant įgyta patirtis leis ruošti dar geresnius būsimuosius vadybos, finansų apskaitos, marketingo, žmoniškųjų išteklių vadybos, ekonomikos ir tarptautinės prekybos specialistus, kurie savo žinias galės pritaikyti siekdami karjeros vienoje iš didžiausių Lietuvos įmonių“, – minėjo vienas iš sutarties iniciatorių, Ekonomikos ir vadybos fakulteto profesorius Vaidas Gaidelys.

Svarbiu mugės akcentu taip pat tapo akcija ir „Daugiausiai rankų paspaudimų vienu metu“ – per 700 mugės dalyvių ir lankytojų sustoję poromis vienu metu spaudė vieni kitiems rankas. Visa akcija buvo užfiksuota – nufilmuota ir nufotografuota, tad bus stengiamasi, kad tai būtų pripažinta rekordu. „Šia akcija norėjome parodyti, kad mokslas ir verslas vis glaudžiau bendradarbiauja“, – minėjo KTU Karjeros centro vadovė Kristina Bakšaitė.

Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre vykusiame uždaromajame vakare – apskritojo stalo diskusijoje, svarstyta ir diskutuota, kaip skatinti mokslo ir verslo partnerystę tiek valstybiniu lygiu, tiek privačiame sektoriuje. Daug įdomių pastabų ir pasiūlymų, atsakinėdami į studentų klausimus, išsakė KTU rektorius prof. P.Baršauskas, Ūkio ministerijos Žmogiškųjų išteklių plėtros skyriaus vedėjas Linas Kadys, „UPS Lietuva“ įkūrėjas Vladas Lašas, Vičiūnų įmonių grupės administracijos direktorė Ramunė Bičkauskienė, AB „Lietuvos geležinkeliai“ korporatyvinių reikalų vadovas Mindaugas Reinikis, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Vytautas Šileikis, diskusiją moderavęs darbo rinkos ekspertas Andrius Francas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA