Kauno miesto tarybos narė I. Matijošaitienė patyrė sunkią traumą, antrą parą dėl jos gyvybės kovoja medikai (atnaujinta 10:30) | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto tarybos narė I. Matijošaitienė patyrė sunkią traumą, antrą parą dėl jos gyvybės kovoja medikai (atnaujinta 10:30)

Archyvo nuotr.

Kauno miesto tarybos narė Irena Matijošaitienė šį rytą savo namuose patyrė sunkią traumą.

Kaip lrytas.lt sakė Visvaldas Matijošaitis, nelaimė įvyko jo žmonai leidžiantis laiptais iš antrojo aukšto į pirmąjį. Moteris paslydo, krito ir patyrė labai sunkią galvos traumą.

„Šiuo metu medikai kovoja dėl jos gyvybės“, – lrytas.lt sakė V. Matijošaitis.

Kauno klinikų ryšių su visuomene skyriaus darbuotojai paskelbė, kad I. Matijošaitienė į ligoninę paguldyta dėl sunkios galvos smegenų traumos. Jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atlikta neurochirurginė operacija.

Prieš 20 val. I. Matijošaitienė išvežta iš operacinės. Į moters smegenis buvo įvesti du kateteriai, kuriais nubėga smegenyse besikaupiantys skysčiai.

„Po operacijos (trečiosios, red.) gydytojai paaiškino, kad daugiau operacijų atlikti negalima. Tai buvo paskutinė operacija. Medikai teigė, kad situacija yra prasta“, – Delfi.lt sakė V. Matijošaitis.

Pasak I. Matijošaitienės sutuoktinio, stiprią galvos traumą patyrusiai moteriai sukelta dirbtinė koma. Iš operacinės ji perkelta į reanimacijos skyrių, kuriame moteris gydymo ir trečiadienio rytą.

Trečiadienio rytą Kauno klinikose vykusios spaudos konferencijos metu, pacientę gydantys medikai džiuginančių žinių nepateikė.

„Pacientei buvo diagnozuotas galvos ir stuburo smegenų pažeidimas. Galvos smegenyse yra išsiliejęs kraujas, kuris trukdo tekėti skysčiams. Norint išgelbėti žmogaus gyvybę buvo atliktos kelios operacijos. Šiuo metu ji yra labai sunkios būklės, jos gyvybei vis dar gresia pavojus. Mes dedame milžiniškas pastangas, kad pacientė išgyventų. Per visas 24 valandas jos būklė nesikeičia. Mūsų tikslas, kad ji išgyventų kitas 24 valandas“, – spaudos konferencijoje sakė Vidas Pilvinis, LSMU ligoninės Intensyviosios terapijos klinikos vedėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA