Prezidentė D.Grybauskaitė Kaune priėmė jaunųjų karių priesaikas (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Prezidentė D.Grybauskaitė Kaune priėmė jaunųjų karių priesaikas (foto, video)

Dž. G. Barysaitės nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjant Kovo 11-ajai apsilankė Kaune, kur pasveikino jaunuosius generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos karius ir priėmė jų priesaikas, skelbia Prezidentės spaudos tarnyba.

Sakydama sveikinimo kalbą šalies vadovė pabrėžė, kad jauniesiems kariams keliami ypatingi reikalavimai, todėl jie visada turi būti atsakingi, verti pagarbos ir pasididžiavimo Lietuvos piliečiai. Pasak Prezidentės, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena dar kartą primena, jog Nepriklausomybei ir Laisvei reikia mūsų visų – stiprių, vieningų ir pasiaukojančių.

„Savo valstybę mes kuriame kasdien – uoliai mokydamiesi ir dirbdami jos labui. Kiekvieno iš mūsų net ir menkiausias indėlis yra svarbus, kad išsaugotume Lietuvos tradicijas, gerbtume vienas kitą ir taikiai sugyventume”, – sakė valstybės vadovė.

Prezidentė jauniesiems kariams ir Kaune susirinkusiems svečiams palinkėjo būti sąžiningiems ir saugoti savo šalies laisvę, nes kiekvieno iš mūsų kelias – tai kartu ir visos valstybės kelias.

1994 metais įkurtoje Povilo Plechavičiaus mokykloje šiuo metu mokosi 213 mokinių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA