Lietuvos zoologijos sodui vadovaus žurnalistas Aurimas Didžiokas | Kas vyksta Kaune

Lietuvos zoologijos sodui vadovaus žurnalistas Aurimas Didžiokas

Vakar, kovo 6 d., Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus pareigoms užimti nurungęs septynis konkurentus laimėjo 35 metų žurnalistas Aurimas Didžiokas. Šiuo metu jis dirba VDU Kauno botanikos sodo direktoriaus pavaduotoju administracijai.

Daugiausia balų surinkęs A. Didžiokas turi vadovavimo botanikos sodui patirties, yra baigęs verslo administravimo bakalauro ir žurnalistikos magistro studijas. Kaip praneša Aplinkos ministerija, naujojo Lietuvos zoologijos sodo vadovo magistro diplominis darbas buvo skirtas universitetų botanikos sodų viešosios komunikacijos ypatumams.

Vadovaudamas Lietuvos zoologijos sodui A. Didžiokas turės gerinti jo įvaizdį, stiprinti sodo ryšius su visuomene. Jis taip pat nusiteikęs pagerinti gyvūnų laikymo ir priežiūros sąlygas, didinti lankytojų srautus, pritraukti papildomų lėšų įgyvendinant įvairius projektus.

Aplinkos ministerija siekia iš esmės pertvarkyti ir modernizuoti Lietuvos zoologijos sodą ir iš naujojo vadovo tikisi ne tik sumanumo, ryžto, vadybinių gebėjimų, bet ir užsidegimo šį sodą paversti šiuolaikiniu gamtosauginiu, edukaciniu, rekreaciniu centru, patraukliu ir pasididžiavimo vertu turizmo objektu.

Dabartinė vienintelio valstybinio mūsų zoologijos sodo būklė nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir labiau kelia gailestį čia laikomiems gyvūnams, nei skatina juos pažinti. Kai kurie voljerai pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų. Todėl vienas svarbiausių uždavinių – zoologijos sodą pertvarkyti taip, kad jis būtų kuo labiau pritaikytas prie jame įkurdintų gyvūnų natūralios aplinkos, išplėsti ir praturtinti ekspozicijas, sukurti daugiau ir patrauklių edukacinių bei poilsio zonų lankytojams.

Kauno zoologijos sodas oficialiai atidarytas 1938 m. liepos 1 d. Atidarymo metu ekspoziciją sudarė tik 40 eksponatų, tačiau šiuo metu sode gyvena apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA