Žalgirio fanai egzamino neišlaikė: brolis Macius smogė Rudy Fernandezui | Kas vyksta Kaune

Žalgirio fanai egzamino neišlaikė: brolis Macius smogė Rudy Fernandezui papildyta

Currillo Fernández (currillo88) nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kaune vykusios „Žalgirio“ ir „Real“ rungtynės baigėsi ne tik apmaudžiu kauniečių pralaimėjimu, bet ir incidentu, kuris apkartino Rudy Fernandez vizitą Kaune.

Liudininkų teigimu, „Real“ komandos nariams po rungtynių lipant į autobusą, prie krepšininko Rudy Fernandez priėjo vienas iš neseniai Lietuvos pilietybę gavusių, gerai žinomų fanų brolių Macių ir smogė ispanui į veidą. Išsigandęs sportininkas spruko į autobusą, o broliai Maciai dar sugebėjo pasipriešinti policijos pareigūnams. Per įvykį nukentėjo ne tik krepšininkas, bet ir Ispanijos komandos apsaugininkas, kurį, tikėdamiesi neramumų, į Kauną atsivežė komanda.

Krepšinio sirgaliai – broliai Maciai sulaikyti ir uždaryti į areštinę 48 valandoms.

„Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris teigė, kad krepšininkas sužalotas nestipriai.

„Kažkur skaičiau, kad iš krepšininko nosies pasipylė kraujas, tačiau to nebuvo. Kiek supratau, brolis Macius bandė R. Fernandezą pargriauti“, – teigė A. Kiveris.

„Žalgirio“ atstovas sako, kad „Žalgirio“ klubui šis incidentas buvo labai netikėtas. Jis mano, kad klubas dėl to neturėtų būti baudžiamas, nes incidentas įvyko ne arenoje.

Iš karto po incidento „Real“ krepšininkai išvažiavo į oro uostą, kur parašė pareiškimą policijai, o apsaugos darbuotojų sulaikyti broliai Maciai buvo perduoti policijos pareigūnams.

„Žalgirio“ arenos lankytojai ketvirtadienio rungtynių metu galėjo stebėti į krepšininką Rudy Fernandez nukreiptus plakatus, skandavo įžeidžiančius šūksnius. Kauniečių komandos gerbėjai pikti nuo praėjusių rungtynių su „Real” komanda, kai Rudy Fernandez provokavo Lietuvos krepšininkus. Ispanui tai ne vienintelė nesėkmė, kuri nutiko Kaune: rungtynių jis nebaigė, nes patyrė kojos traumą.

Madrido „Real“ klubo krepšinio direktorius Juan Carlos Sanchez, išreiškė savo pasipiktinimą, kas įvyko: „Jei norime, kad geriausi Europos žaidėjai žaistų NBA, tokie incidentai neturėtų atsitikti niekada. Eurolygos rengėjai turi imtis drastiškų priemonių, kad tai nepasikartotų”.

Papildyta Kauno apskrities VPK pranešimu

2013-03-07 apie 22.30 val., po krepšinio rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido Real“ klubų, Kaune, K. Mindaugo pr. 50, „Žalgirio arena“ patalpose, prie išėjimo į automobilių stovėjimo aikštelę, pil. Nauris M. (gim. 1970 m.) ranka sudavė krepšinio klubo „Madrido Real“ žaidėjui R. F. į galvos sritį. Ispanijos pil. M. A. bandant sulaikyti Nauris M., jo brolis Normuns M. (gim. 1970 m.) ranka sudavė M. A. į veido sritį. Taip pat įtariamieji Nauris M. ir Normuns M. aktyviais veiksmais vengė sulaikymo, tačiau buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Nauris M. nustatytas 2,62 prom. alkoholio neblaivumas, Normuns M. – 2,22 prom. alkoholio neblaivumas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d.

Penktadienį 13 valandą broliai Maciai iš areštinės paleisti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA