Šokio teatras „Aura“ pristatys spektaklį, skirtą 1863-ųjų metų sukilimo metinėms | Kas vyksta Kaune

Šokio teatras „Aura“ pristatys spektaklį, skirtą 1863-ųjų metų sukilimo metinėms

Šokio teatro "Aura" nuotr.

Kovo 11 d. 18.30 Nacionaliniame Kauno dramos teatre šokio teatras „Aura” pristatys premjerą – šokio spektaklį „1863″. Spektaklis skirtas 150-osioms šio istorinio įvykio metinėms paminėti.

Spektaklio autorius – vengrų kilmės choreografas Ferencas Feheris – viena ryškiausių XXI a. šiuolaikinio šokio asmenybių Vengrijoje. Neįtikėtinu virtuoziškumu, akrobatiniais gebėjimais, fizine ištverme ir kūrybine potencija spinduliuojantis choreografas 2010 metais buvo apdovanotas prestižiniu Rudolfo Labano prizu už geriausią šiuolaikinio šokio pastatymą Vengrijoje.

Premjera įdomi ne tik kaip (tarp)kultūrinio bendradarbiavimo objektas, bet ir kaip netradicinė savo forma švietimo priemonė, išsiveržianti už parodų salių ir istorinės literatūros ribų.

Spektaklis – pulsuojantis, skleidžiantis didelę jėgą, išsiskiriantis labai savitais choreografiniais sprendimais. „1863″ – ne sukilimo iliustracija, o jaudinantis susitikimas su visaapimančia žmogiška patirtimi: orumu, aistra, mirtimi, kova dėl laisvės, papasakota originalia šokio plastika.

„Supratau, kad manęs nedomina konkrečios sukilimo detalės. Tuomet atsipalaidavau ir pagalvojau, kad visame pasaulyje nuo laikų pradžios vyksta kovos – tarp valstybių, žmonių, galiausiai kasdien kovojame su savimi. Tai – bendražmogiška tema. Vienodai artima visiems, nepriklausomai, kokiame pasaulio kampelyje tu gyventum. Nuo šių minčių atsispyriau, kurdamas spektaklį”, – sakė choreografas F.Feheris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA