Pagerbti produktyviausi Kauno kultūros, mokslo ir verslo veikėjai | Kas vyksta Kaune

Pagerbti produktyviausi Kauno kultūros, mokslo ir verslo veikėjai

Organizatorių nuotr.

Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas” surengė specialų padėkos vakarą, kuriame atsidėkojo Kauno žmonėms ir organizacijoms, kurios praėjusiais metais nuveikė didelius darbus miesto labui. Daugiau nei 300 aktyvių, miestui neabejingų kauniečių įvertino 2012 metais Kaune vykusias iniciatyvas ir renginio metu apdovanojo miestiečius bei organizacijas, kurios labiausiai prisidėjo prie šviesaus, klestinčio, unikalaus, laisvo ir sveiko miesto kūrimo, skelbiama „Vieningo Kauno” pranešime.

Apdovanojimo nusipelnė modernaus šokio teatras „Aura”, Kauno VII fortą atgaivinęs „Karo paveldo centras”, Kauno technologijos universiteto jaunojo verslo vystymo erdvė „KTU Startup space”, Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimo organizatoriai ir visuomenininkė Marija Dubickienė. Planuojama, kad šie apdovanojimai taps tradiciniai ir bus teikiami kasmet, siekiant paskatinti šviesiausius miesto žmones ir jų iniciatyvas.

„Kaunas gyvas ne dėl pastatų, gatvių ar paminklų. Kaunas gyvas, nes jame gausu iniciatyvių miestiečių, kurių pastangos ir atsidavimas kiekvienais metais skatina miestą augti. Todėl visuomeninės organizacijos nariai nusprendė kiekvienais metais pačius aktyviausius apdovanoti”, – teigė „Vieningo Kauno” narys Algirdas Kaušpėdas.

Šviesaus Kauno nominacija atiteko modernaus šokio teatrui „Aura”. Atsiimdama apdovanojimą teatro vadovė Birutė Letukaitė džiaugėsi įvertinimu ir dėkojo už dėmesį kultūrai, kurį skiria miestiečiai.

Laisvo Kauno nominacija „Vieningas Kaunas” apdovanojo Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimą. Šis 2012 m. vasarą vykęs renginys įrodė, kad nepaisant skiriamo didelio atstumo Lietuva nėra užmiršta savo tautiečių.

Klestinčio Kauno nominacija atiteko Kauno technologijos universiteto erdvei „Startup space”. Apdovanojimą įteikė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas” valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis. „Tariame ačiū už sukurtą erdvę, kurioje brandinamos jaunimo verslo idėjos ir kuriami aukštos kokybės produktai”,- sakė Visvaldas Matijošaitis.

Unikalaus Kauno apdovanojimas skirtas Karo paveldo centrui. Apdovanojimas įteiktas už tai, kad vykdant mokslinius ir kultūrinius projektus, pavyko pakeisti situaciją Lietuvos gynybinio paveldo tyrimų srityje, o unikali Kauno Tvirtovė po truputį virsta iš apleistų ir probleminių teritorijų į turizmui ir miesto reprezentacijai pritaikytas ir lankomas erdves.

Sveiko Kauno nominacija atiteko Marijai Dubickienei. Ši visuomenininke įvertinta už nuolatinę paramą ir iniciatyvas, skirtas tobulinti vaikų gydymą, siekimą sudaryti geresnes sąlygas mažųjų ligonių ir sveikųjų integracijai, vykdant kryptingą ir organizuotą visuomenės informavimo kampaniją.

Renginio svečiai į padėkos vakarą atėjo nešini knygomis. „Praėjusiais metais Girstučio biblioteką ištiko nelaimė – žemesniame aukšte kilęs gaisras sugadino daugelį šios bibliotekos turimų knygų. Todėl „Vieningo Kauno” padėkos vakaro svečius paprašėme atsinešti po knygą, kurias perduosime bibliotekai”,- teigė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas” direktorius Povilas Mačiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA