Patvirtintas 2013-ųjų metų Kauno biudžetas, jo deficitas beveik 40 mln. Lt | Kas vyksta Kaune

Patvirtintas 2013-ųjų metų Kauno biudžetas, jo deficitas beveik 40 mln. Lt

Ketvirtadienį, vasario 28 d., Kauno miesto taryba patvirtino 2013 m. miesto biudžetą. Planuojama, kad biudžeto pajamos sieks 696,924 mln. Lt, o asignavimai su skolintomis lėšomis investicijoms – 736,795 mln. Lt, skelbia miesto savivaldybė.

„Sudarant biudžeto išlaidų planą stengėmės laikytis principo, kad dėl vienos kurios nors srities nenukentėtų kitos. Miesto biudžeto darbo grupėje numatėme prioritetus ir stengėmės tolygiai paskirstyti lėšas”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Planuojama, kad Kauno miesto savivaldybės pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio, turto mokesčių, nuomos pajamų ir kitų mokesčių bei pajamų 2013 m. sieks 382,26 mln. Lt. Tuo tarpu pajamos iš tikslinių dotacijų sieks kiek daugiau nei 270 mln. Lt.

Šių metų biudžeto apimtis sudaro 696,9 mln. Lt pajamų ir asignavimų, neskaičiuojant skolintų lėšų investicijoms. Šių metų biudžeto asignavimai, lyginant su praeitų metų patvirtintu planu, didėja 2,2 proc. Biudžeto asignavimai bus nukreipiami svarbiausioms miesto bendruomenės reikmėms tenkinti.

„Šalies ūkio augimas leidžia tikėtis, kad įgyvendinsime numatytą rezultatą, o gal net ir gausime daugiau pajamų nei tikėjomės”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Kaip ir kasmet, didžiausia asignavimų dalis – 410,7 mln. Lt arba beveik 59 proc. nuo bendros biudžeto apimties – bus skirta švietimui. Socialinei apsaugai skirta kiek daugiau nei 16 proc. asignavimų. Didelis dėmesys bus skiriamas sportui ir kultūrai, šioms sritims finansuoti skirta 4,5 proc. nuo bendros biudžeto apimties.

Taryba pritarė siūlymui, jog į biudžetą surinkus viršplaninių pajamų, jos prioriteto tvarka būtų skiriamos įsiskolinimams transportui (subsidijoms ir kompensacijoms), AB „Kauno energija” už švietimo įstaigoms suteiktas paslaugas bei miesto viešųjų erdvių priežiūrai ir tvarkymui padengti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA