Kaunietė tapo Lietuvos bokso čempione | Kas vyksta Kaune

Kaunietė tapo Lietuvos bokso čempione

Sporto klubo „Dainralfas“ archyvo nuotr.

Savaitgalį Vilniuje vyko 2013 metų Lietuvos vyrų ir moterų bokso čempionatas. Jame dalyvavo 86 sportininkai, iš kurių 15 moterų. Nors moterų bokso kovotojų geografija apsiriboja tik keliais didžiausiais Lietuvos miestais Klaipėda, Panevėžiu, Vilniumi ir Kaunu, tačiau jų kovos visada būna aršios ir intriguojančios, praneša sporto klubas „Dainralfas“.

Šiame čempionate dalyvavo ir dvi Kauno sporto klubo „Dainralfas“ boksininkės: Evelina Adomulytė (19 m.) ir Indrė Gudžiūnaitė (17 m.). Pastarajai teko labai patyrusi varžovė iš Vilniaus, praėjusių metų čempionė – Vaida Valskytė (25 m.).

Boksininkės kovėsi apylygiai, tačiau 3-iajame raude, po ringo daktarės sprendimo nebeleisti toliau tęsti kovos, mūsų klubo auklėtinė buvo priversta pripažinti varžovės pranašumą ir turėjo tenkintis III-iąja vieta iki 64 kg svorio kategorijoje.

Evelinai sekėsi geriau, ji kategorijoje iki 51 kg, trečiame raunde po sekundanto sprendimo, privertė pasiduoti savo oponentę iš Panevėžio – Deimantę Sipavičiūtę (22 m.) ir kėlė savo pirštines į viršų tapdama Lietuvos čempione.

E. Adomulytei tai buvo 15 kova, tačiau ji sportuoja ir kikboksą bei dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose turnyruose Latvijoje, Anglijoje, Lietuvoje ir kitur. „Dainralfas“ klube ši kovotoja sportuoja jau trečius metus. Be puikių rezultatų ringe, mergina taip pat studijuoja „Lietuvos sporto universitete“ (LSU), tuo labai džiaugiasi jos treneris Dainius Daukšas. Nors kita klubo kovotoja Indrė Gudžiūnaitė šiame čempionate patyrė pralaimėjimą, tačiau tai buvo tik 2-oji jos kova, o klube ji sportuoja dar tik vienerius metus, tad svarbiausios pergalės jai dar prieš akis.

Šiuo metu „Dainralfas“ klube treniruojasi 15 moterų, iš kurių 6 sportininkės dalyvaujančios varžybose. Klubo treneris bei prezidentas D. Daukšas tiki, kad panašūs pasiekimai motyvuos ir kitas merginas siekti geresnių rezultatų, bet ir sudomins daugiau moterų prisijungti į šio, netipinio sporto joms, gretas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA