Į oro uostą veža specialiai pažymėti autobusai su užsienio kalbas mokančiais vairuotojais | Kas vyksta Kaune

Į oro uostą veža specialiai pažymėti autobusai su užsienio kalbas mokančiais vairuotojais

Kaunas.lt nuotr.

Šią savaitę į Kauno gatves išriedėjo specialia simbolika papuošti 29 maršruto autobusai, keleivius vežantys iš oro uosto į miesto centrą. Šių autobusų vairuotojams keliami išskirtiniai reikalavimai, praneša Kauno savivaldybė.

„Praėjusiais metais viešint Barselonoje atkreipiau dėmesį į panašiu principu apklijuotus autobusus, važiuojančius į oro uostą. Šią idėją nusprendžiau įgyvendinti ir Kaune. Viešasis transportas prisideda prie miesto reprezentavimo ir jo įvaizdžio formavimo, – teigė meras A. Kupčinskas. – Kadangi šiuo maršrutu važiuoja daug užsieniečių, didelį dėmesį kreipiame ir į šių autobusų vairuotojus.“

„Specialiai suformavome būtent 29 maršrutui skirtą vairuotojų komandą. Į ją pateko tik užsienio kalbas mokantys ir į mūsų miestą atvykstantiems užsieniečiams įvairiais klausimais padėti galintys vairuotojai“, – pasakojo bendrovės „Kauno autobusai“ atstovas Rimas Stankaitis.

29 maršruto autobusų tvarkaraštis yra suderintas su oro uosto skrydžių tvarkaraščiu. Kadangi neretai pasitaiko atvejų, kuomet lėktuvai vėluoja, iš Kauno oro uosto išvažiuojantys autobusų vairuotojai nuolat palaiko ryšį su oro uosto dispečeriais.

„Jei lėktuvas šiek tiek vėluoja, autobuso vairuotojas visuomet palaukia, kol jis nusileis“, – pabrėžė R. Stankaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA